English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29 Şubat 2012 Çarşamba

2012 bahar modasından etek trendleri


İlkbahar ve yaz mevsiminin olmazsa olmaz parçaları etekler, 2012 baharında renkli ve şık. her ne kadar drapeler yine göre çarpsa da, kalem kesimli mini etekler en popüler trendlerden... Tabii hepsi parlak renklerde...

Bahar aylarınca eteklerinizi ince kazaklar, bluzlar ve ceketlerinizle kombinleyebilirsiniz, sıcak yaz günlerinde ise gömlekler ve şık tişörtler harika olacaktır...


Kemerli yün ve saten karışımı blazer: Reed Krakoff. Asit sarısı bluz: Michael Kors. Altın kaplamalı, minerallerle süslü kolye: Kelly Wearsler. Neon yeşil, siyah karışımı tüvit kalem etek: Lanvin. Saten bootiler: Stella McCartney.








Boğalı krem rengi kazak: Vince. 24 karat altın bileklik: Oscar De La Renta. Deri ve süet karışımı çanta: 3.1 Philip Lim. Mini, anvelop etek: Proenza Schouler. Önü ve yanları açıl bootie: See by Chloé. Deri motorcu ceketi: Rick Owens.






Kaşmir süveter: Miu Miu. İpek eşarp: Etro. Yapay deri, zincir saplı çanta: Stella McCartney. Baskılı mini etek: A.P.C. Metalik, ipek karışımlı tüvid ceket: Michael Michael Kors. Bronz ve kuartz taşlarıyla süslü kolye: Pamela Love.









Leopar desenli clutch: Valentino. İki farklı mor tonunda, A kesimli etek: Giambatista Valli. Deri bootiler: Chloé. Renk bloklu deri motorcu ceket: DKNY. Gri süveter: Helmut Lang. Grafik tasaerımlı gümüş kolyeler: Giles & Brother.

Sivilce ve cilt lekelerine doğal maskeler



İşte size hazırlaması kolay, her zaman elinizin altında olan yiyeceklerle yapabileceğiniz leke düşmanı harika maske tarifleri. Eğer maskelerinizi kendiniz yapmak istemezseniz içlerinde kil, çay ağacı yağı, sülfür, kafur, söğüt kabuğu (şahsilik asit kaynağı) olan kozmetik maskeleri tercih edebilirsiniz.

Bir domatesi ikiye bölün ve yüzünüze bu iki parçayla masaj yapın. Kurumasını bekledikten sonra durulayın. Yakabileceği için açık sivilcelere uygulamayın


Topuklu ayakkabıları bir de böyle giyin!



Baştan söyleyeyim, topuklu ayakkabı içine kısa çorap giymeye karşı değilim. Zamanında ölümcül bir moda hatası olarak görülen bu hareket, kabul etmeli ki son dönemlerde moda dünyasına kendisini öyle bir kabul ettirdi ki, daha da bizi bırakmaya niyeti yok.

Dolayısıyla ben de "topuklu ayakkabı ile kısa çorap giyilmez" kuralını, yıkılması gereken moda kurallarından biri olarak düşünüyorum. Ancak gel gelelim, benim için editöryallerde defilelerde kabul edilebilir olan bu trendi, hala bir kere dahi kendimde uygulayabilmiş değilim. Hazır geçiş mevsimi de yaklaşıyor, kısa çorap mevsimi açılıyorken, bu trendin incelikleri nelermiş birlikte göz atalım istedim.






Bu trendi uygularken dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden biri renk mevzusu. Zaten topuklu ayakkabı içine kısa çorap giyerek yeterince elimizi taşın altına koymuşuz, siyah, gri, vizon gibi olabildiğince nötr tonlar tercih etmekte fayda var. Hatta en iyisi ve garantisi, bu renklerden birinden seçip hem ayakkabınızı hem de çorabınızı o renk giymek.









Çorap boyu da önemli, çoraplarınız ayak bileğinden 5-7 cm kadar yukarıda olmalı. Daha yukarı çekerseniz, çevrenizdekileri babaannelerini hatırlatabilirsiniz. Ayrıca çorapların çok kalın olmamasına, mümkünse ince naylon bir çorap olabilir.
Sadece çorapla ayakkabıyı bulduktan sonra elbette ki iş bitmiyor, üzerine ne giyeceğiniz de çok önemli. Bacaklarınızın olduğundan kısa görünmesini istemiyorsanız, bu trendi etek, elbise veya şort her neyse mini olmalı, en azından diz üstü bitmeli.









Bunca kuraldan sonra rahatlatıcı bir haber gelsin. Ayakkabı rengini, çorabınızı tutturduktan sonra bu trendi istediğiniz ayakkabı modeliyle uygulayabilirsiniz. Açık burunlular, bootie'ler, dolgu topuklar, platformlar... Dilediğinizi seçin!




Bir güzel haber daha. Topuklu ayakkabı içine çorap giymenin trendlerden başka bir de rahatlık yönü var ki, bence o da çok önemli. Topuklularınızı çorapla giydiğiniz için ayaklarınız gün boyu çok daha rahat edecek, ayakkabının vurması gibi problemleri direkt önleyecektir.

Bozcaada rehberi...


Dar sokakları, mis gibi kokan çiçekleri, lezzetli mezeleri ve el değmemiş koylarıyla Bozcaada cennetten bir köşe gibi sizi ağırlamayı bekliyor…

Antik çağda Leukophrys, Yunan mitolojisinde ise Tenedos adıyla bilinen Bozcaada, Homeros'un İlyada destanında da Tenedos adıyla anılır.

Bozcaada Ege denizinin kuzeyinde, Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Türkiye'nin 3. büyük adası olan Bozcaada'ya ulaşımın büyük bir bölümü vapurlarla sağlanır. Ancak deniz otobüsleri de yayalar için uygundur.


Bozcaada ülkemizde köyü olmayan tek ilçedir ve tamamı sit alanı konumundadır. Mitolojik dönemlere ait yerleşim yerlerinin de bulunması sebebiyle pek çok arkeolojik kazıya ev sahipliği yapmaktadır.

Bozcaada, adım attığınızdan itibaren sizi bambaşka bir dünyaya geldiğiniz hissi yaratır. Dar sokakları ve şirin evleriyle samimi havayı kolayca hissedebilirsiniz.

Adada Rum ve Türk halkı yıllardır barış içinde yaşamaktadır. İskelenin hemen yanında yer alan Bozcaada Kalesi, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerin de kalbini fethetmektedir. Cüzzi bir ücret ödenerek girilebilen kaleden adanın sahilleri görülebilir. Kalenin içerisinde çıkarılan arkeolojik kalıntılar da görülebilir.

Bozcaada pek çok marka şarabın bulunduğu bir adadır. Bağcılık ve şarapçılık faaliyetlerinin yoğun olduğu adada bağbozumu festivalleri de düzenlenmektedir. Şarap tadım merkezlerine giderek değişik tat ve dokulardaki şarapların tadına bakılabilir. Ayrıca adanın sakinleri de kendi şaraplarını üretmektedir.

Adanın merkezinde her gün kurulan yerel pazarda değişik el yapımı hediyelik eşyalar da satın alınabilir. Bu ürünler arasında doğal taşlar ve tellerle yapılan yaratıcılık eseri minik oyuncaklar, doğal üretim ballar ve buzdolabı süsleri bulunmaktadır.

Adaya has diğer bir ürün ise reçellerdir. Karpuzdan gül ve incire kadar neredeyse her meyvenin reçelini yapan ada halkı, gelen ziyaretçilere uygun fiyatlarla satış yapmaktadır.

Bozcaada'nın denizi genelde soğuk olmasına rağmen herkes tarafından beğenilmektedir. Metrelerce açılsanız dahi denizin dibini görebildiğiniz için güvenli yüzüş keyfini yaşatmaktadır. Ayazma plajı en ünlü plajıdır. El değmemiş bu koylardaki kum ve deniz muhteşem bir uyum içerisindedir.

Rüzgar Bozcaada'da hiç eksik olmaz. Bu rüzgardan faydalanmak adına inşa edilen rüzgar gülleri size uzaktan el sallamaktadır. Ayrıca rüzgar sörfü de mümkün olmaktadır.

Bozcaada'da 3-4 odası bulunan pek çok butik otel ve pansiyon vardır. Genelde ada halkı evlerinin bir bölümünü pansiyon olarak işletmektedir. Güvenilir insanları sayesinde aklınıza asla kötü fikirlerin gelmediği Bozcaada'da insanlar da doğanın güzelliğinden etkilenmiştir.

Yerli halkın bir kısmı ise bağ evlerini pansiyona çevirmiştir. Bahçesinde sebzelerin yetiştiği bu bağ evlerinde konaklamak da çok güzeldir.Ada küçük olduğu için her yere ulaşım kolaydır. Merkezden kalkan ve plaja giden minibüsler tercih edilebilir.

Kabak Köftesi


Malzemeler

2 rendelenmiş kabak
100 gr mozzarella peyniri
150 gr un, 1 şişe bira
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 demet dereotu
1 çay kaşığı taze nane
Ayçiçek yağı



Hazırlanışı

Unun içine yavaş yavaş birayı dökün. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Bir kaşık yardımıyla köfte şekli vererek iyice ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Balkanlar'a vizesiz gidiyoruz!


Balkanlar yıllarca Türk milletinin yurdu olmuş bir memlekettir. Hala Türk kökeninden pek çok kişi Balkanlar’da yaşamaktadır. İşte Balkanlar’da sizi bekleyen şehirler…


Üsküp

Gezilecek yerler arasında Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa'nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı'nın Balkanlar'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır.

Belgrad

Canlılığın ve hareketliliğin sembolü Avrupa'nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad’da Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmet'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgard Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii, Semendre Kalesi görülecek yerler arasındadır.

Saraybosna

iki asır boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya - Macaristan Veliahtı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da görülmesi gereken pek çok tarihi eser mevcuttur. Bunlar arasında meşhur Başçarşı, yakın tarihin en kanlı savaşlarından birinin cereyan ettiği Savaş Tüneli, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya - Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binaları bulunur.


Mostar-Poçitel-Dubrovnik

600 yıllık geçmişe sahip, Bosna Hersek'i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek'in en büyük şehri Mostar’da, 1557'de Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin'in inşa ettiği, ancak 1992'de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004'te Türkiye'nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam ve dönemin tipik Osmanlı evini yansıtan Müslüm Bey Konağı görülebilir.

Poçitel, 16. yüzyıldaki dokusunu bozulmadan günümüze taşımayı başarmış bir Osmanlı köyüdür. Hala sokaklardaki çocukların Türkçe konuştuğu bu köyde yaşayan Osmanlı’yı görebilirsiniz.

Dubrovnik, son dönemlerin en meşhur tatil yörelerinden biridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olan Eski Şehir Meydanı, şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic'in Heykeli, tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane burada görülebilecek yerler arasındadır.

Kotor-Budva

Kotor'da Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri ve tarihi Saat Kulesi görülebilir. Budva’da ise Eski Şehir ve kaleyi gezip görebilirsiniz.

Petrovac-Bar-İşkodra-Tiran-Draç-Ohrid

Hepsi ayrı birer güzellik olan bu ufak şehirlerde panoramik şehir turu yapabilirsiniz. Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’da ise Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı görülecek yerler arasındadır.

28 Şubat 2012 Salı

Geçici Dövme Nasıl Yapılır?


MALZEMELER
1-Oksijen suyu ( Eczaneden alabilirsiniz )
2-Hint kınası
3-Kürdan
4-Koltuk altı kremi
5-Aydınger kağıdı ( Kırtasiyeden )
6-Dövme deseni
7-STABİLO KALEM (Her kırtasiyede vardır belki evinizde de vardır )

Arkadaşlar saydıklarımı elde ettikten sonra ki hepsi basit şeyler zaten kolayca bulursunuz.



Hint kınasını küçük bir kapak gibi bir şeye 1 ve ya 2 çay kaşığı kadar koyun sonra oksijenli suyu üstüne dökün fakat karışımın ayarını çok iyi yapmanız gerekiyor gerçekten kalıcı ve gerçekten siyah bir şey istiyorsanız bu yaptığınız karışımı bir kaç kere yapmanız ve elinizin içine ve ya herhangi bir yerinize bir kaç kere deneyerek kıvamı bulmanız gerekecek.

Herhangi bir yerinize yaptığınız (az sulu! karışımı KAHVE TELVESİ GİBİ OLACAK BU ÖNEMLİ! ) deneme dövmenizi kuruyuncaya kadar evet sürdüğünüz dövme kuruyacak yani onu çıkarmak için ufalaman bile yeterli olacak o derece kuruması lazım.

Evet deneme dövmeniz kurudu ve yıkadınız ortaya gayet siyah manyak belli olan bir şey çıkmıştır böyle olduysa tamam problem yok

Şimdi dövme desenimizin üzerine aydınger kağıdını koyarak üzerinden STABİLO KALEMLE geçiyorsunuz (sadece etrafından geçin çizgilerin) hızlı bir şekilde tabi kurumayacak!..sonra koltuk altı kremini dövme yapacağınız yere sürün ve üzerinden kalemle geçtiğiniz aydınger kağıdını bu kremi sürdüğünüz yere bastırın desenin çıkması lazım.

Desen çıktıktan sonra yaptığımız dövme karışımını desenlerin içine geçiyoruz dikkatli bir şekilde ve taşırmadan geçmeniz çok önemli.

EVET MİLLET ŞİMDİ KEPSİNİ GEÇTİKTEN SONRA DÖVMENİZİN KURUMASINI BEKLEYİN

İlginç Düğün Davetiyeleri


Bazı insanlar hep sıradışı olmayı tercih eder. hayatı hep farklı açıdan yakalamak,farklı şeyler yapmak,farklı görünmek,hatta farklı evlenmek....:) İşte birbirinden farklı ve sıradışı düğün davetiyeleri...









Kadınların Dolabında Bulunması Gereken 100 Şey


1. Straplez sutyen. Straplez kıyafetlerinizle veya sutyen askınızın görünmesini istemediğiniz zamanlarda kullanabileceğiniz bir straplez sutyeniniz bulunsun.

2. Stilletto. Stilletto ile iyi yürüyemeseniz bile, stiletto ile yürümeyi geliştirebilir, bunlarla daha uzun boylu olmanın keyfini çıkartabilirsiniz.

3. Siyah mini elbise. Siyah mini bir elbisesiz nasıl yaşayabiliyorsunuz?


4. Topuklara kadar uzun siyah bir pantolon. Her zaman imdadınızı yetişecek, klasik ve düz stil bir pantolonu mutlaka dolabınızda bulundurun.

5. Şık bir gece elbisesi. Koktety ya da partilerde giyebileceğiniz zarif bir elbiseniz mutlaka olsun.

6. Tayt. Etek, uzun tişört, hırka veya mini elbiselerinizle giyebileceğiniz siyah ya da gri bir tayt bulundurun.

7. Bol paça kumaş pantolon. İş için kullanmanız gerekmese bile yüksek topuklu ayakkabılarla bu pantolonlar oldukça hoş duracaktır.

8. Seksi bir elbise. Katıldığınız bir partide tüm gözlerin size çevrilmesini sağlar, dolabınızda bulunsun.

9. Babet. Babetlerle ayağınız çok rahat eder aynı zamanda skinny jeanslerle kullanılabilir.

10. Jartiyerli çorap. Seksi bir görünüm elde edebilirsiniz.

11. Seksi iç çamaşırı. Sizden çok partneriniz için çekici olabilir.

12. Dizlere kadar düz dar etek gardrop klasiğidir.

13. G-string. Dolabınızda bulunsun, bir gün mutlaka ihtiyacınız olacak.

14. Tututrmalı kalın kemer. Moda elbiseleriniz için dikkat çekici bir aksesuar olabilir.

15. Converse bez ayakkabı. Herşeyle rahatça giyilebilir.

16. Dizlere kadar uzun bot. Asla modası geçmez. Bir çift deri uzun bot size yıllarca yeter.

17. Askılı elbise. Yaz kış kullanabileceğiniz rahat bir kıyafet.

18. Koyu renkli bir jean. İlk yardım durumlarında her zaman işinize yarar.

19. İyi kalite kalın çoraplar. Mini tekten elbiseye herşeyle kullanabilirsiniz.

20. Ayakkabı / bot. Yaz kış kullanabileceğiniz ayakkabı ve bot dolabınızda bulunsun.

21. Deri etek. Seksi ve şık bir seçenek.

22. Göğüslerinizi dik gösterecek bir sutyen.

23. Düz bir deri kemer. İster jean ister klasik pantolonla rahatça kullanabilirsiniz.

24. Bolero. Kıyafetinize uygun örgü ya da -dantel bir boleronuzolsun.

25. Etekli takım. Etek-ceketten oluşan takım iş yerinde ya da ciddi bir kokteyde mutlaka gerekebilir.

26. Kombinezon, askılı saten gecelik.. Bulunsun..

27. Kırmızı bir ruj. Sizi güçlü ve seksi hissettirecek.

28. Taamen önden düğmeli, gömlek stili elbise.

29. File veya renkli ince çoraplar. Sadece 18'li yaşlarda değilgelecekte de kullanabileceğiniz seksi bir aksesuvar.

30. İnce kemer. Elbise üzerine ya da aksesuvar olarak kullanabileceğiniz bir ayrıntı.

31. Pamuklu bir süveter.

32. Kumaş yelek. Yazın ya da mevsim geçişlerinde giyebilirsiniz.

33. Kışın kıyafetinizin üzerine kiyabileceğiniz ince askılı bir tişört.

34. Elbise veya pantolon giydiğnizde iç çamaşırınızı göstermeyecek ince bir tayt.

35. Belden bağlamalı hırka. Mevsim geçişlerinde kumaş pantolon, etek ya da jeanle rahatça kullanabileceğiniz bir seçenek.

36. Düz, klasik kolsuz bir elbise. Buluşmalar için ideal.

37. Blazer. Her zaman şık..

38. Boyundan bağlamalı ya da askılı düz siyah bir elbise.

39. Jean etek. Binlerce defa herhangi bir tişörtünüzle rahatça kullanabilirsiniz.

40. Zarf belden bağlamalı elbise..

41. Pamuklu, karikatürlü pijama..

42. Seksi gecelikler.. her zaman değil sadece özel zamanlarda..

43. Beyaz tişört. Uygun fiyatlı harika modellerini bulabilirsiniz.

44. 8 saat koruyucu özellikli cilt bakım kremi. Çantanızda her zaman bulunması gereken en önemli bakım ürünü..

45. Slogan tişört. Her yaşta giyebileceğiniz bir tercih.

46. İyi bir kışık bot. Bir gün dağa tırmanırsanız gerekebilir.

47. Bir arkaşaınıza çay içmeye giderken giyebileceğiniz rahat bir kıyafetiniz olsun.

48. Takoz topuklu ayakkabılar. Bacaklarınızı daha uzun gösterme şansını kaçırmayın.

49. Pantolon altına giyebileceğiniz tayt şeklinde ince mini şort.

50. Topuklara kadar uzun bir elbise..

51. CK ONE kokusunu her gün rahatça kullanabilirsiniz.

52. Mevsim geçişlerinde gerekecek yağmurluk..

53. Açık renkli kışlık bir palto..

54. Kimlik veya pasaportunuzu saklayabileceğiniz bir cüzdan..

55. Günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz maskara..

56. Dantel veya transparan iç çamaşırı..

57. Boynunuzu saracak, kıyafetleri tamamlayacak ince bir atkı..

58. Sırtınızı sıcak tutacak kaşmir geniş şal..

59. Kısa bir atkı.

60. Deri eldivenler.

61. Fötr şapka. Beyaz veya açık renkler tercihiniz olabilir.

62. Saçlarınız kötü durumdaysa örgü bereleri kullanabilirsiniz.

63. Bez çanta.

64. Her gün kullanabileceğiniz günlük bir çanta.

65. Günlük ufak el çantası.

66. Işıltılı geceler için el çantası..

67. Cildinizi nemlendirmek için uygun bir nemlendirici.

68. Kaşkollu bir sweat.

69. Bacaklarınızı saran, dar jeans..

70. Düz beyaz gömlek.

71. Siyah bir ceket.

72. Kot ceket.

73. Küçük para çantası veya cüzdan.

74. Yün örgü kazak, hırka.

75. Dikkat çekici, iri taşlı, büyük yüzük.

76. Büyük ve taşlı kolye, gerdanlık.

77. Avize küpeler.

78. Çivi küpeler.

79. Paçaları kıvrılmış pantolon..

80. İyi, klasik bir saat.

81. Deri veyaz zincirli uçlu kolye.

82. Broş.

83. Moda kıyafetlerinizin ıslanmasını istemiyorsanız şemsiyeniz olmalı.

84. Tek parça mayo.

85. Bikini.

86. Saç bakım ürünü.

87. İpek fular.

88. Bronzlaştırıcı.

89. Günlük, ajanda.

90. Deri, bel kadar olan fermuarlı kabarık mont.

91. Gece için ekstra ışıltılı bir üst.

92. Büyük güneş gözlüğü.

93. Saç spreyi.

94. Kareli gömlek.

95. Kokteyl elbisesi.

96. Topuklara kadar uzun etek.

97. Elmacık kemiklerinize uygulayabileceğiniz pırıltılı bir allık.

98. Kırmızı oje.

99. Yüksek belli etek.

100. Kaftan.

Gelin Ayakkabıları



Düğünler kadınların en hassas oldukları ve en çok özen gösterdikleri yerdir. Dolayısıyla bir gelin için düğün ne ise gelin ayakkabısı da odur. Muhtemelen düğünün çoğu kısmında ayakkabınız hiç görünmeyecektir gelinlikten dolayı ama yinede insanın içinde hep en güzeli olması vardır :) Buyrun bu yılın en çok tercih edilen ayakkabı modellerini görmeye...








Jim Hjelm Abiye Elbise Modelleri


Jim Hjelm'in birbirinden şık elbise modellerini sizler için seçtik. Özellikle şık ve çekici bir hava katan bu elbise modelleri bayanlar tarafından tam not aldı. Pek çok ünlü isminde üzerinde görülen bu marka size de çok yakışacaktır...

Renkli ve şık tasarımlarıyla bu yaza da damgasını vurmayı hedefleyen bu modeller özel günler ve kutlamalar için dolaplarınızda bulunması gereken 100 şeyden biri olmalı.









Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan Sony VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Sony, en renkli VAIO serisi için Ece Sükan'la güzel bir işe imza attı. Ünlü moda ikonu Ece Sükan, benim bloguma yakışacak olan rengi belirledi. Blogları tek tek inceleyen Ece Sükan içerik, tasarım ve duruşa göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana siyah VAIO'yu seçti.
sony-vaio
Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Anonymous Digiturk'ü Hack'ledi!


Yaptıkları saldırılarla dünya çapında tanınan hacker grubu Anonymous, geçtiğimiz gün Digiturk'ü hack'ledi. Peki ünlü ekip hangi bilgileri ele geçirdi?

Küresel çaptaki eylemleriyle birçok platformda adını duyuran Anonim tekrar ortaya çıktı. Bir süre önce BTK'daki çok gizli belgelere erişen kişiler bu sefer Digiturk'ün web sitelerine saldırdı.


"Operation Digiturk" adıyla başlatılan ve Digiturk'ün erişime kapattırdığı Blogger ve İnci Sözlük'e itafen düzenlenen kapsamlı saldırıların bu seferki durağı konunun birinci ismi oldu.

Digiturk ve DigiturkPlay web sitelerine düzenlenen saldırı sonucu yönetici ve diğer kullanıcıların tüm profil bilgileri ele geçirildi. Bunun yanısıra uzun süre servis dışı kalan siteden birçok gizli belgenin de yine hacker'ların himayesinde olduğu söyleniyor.

Galatasaray - Beşiktaş derbi maçının olduğu 26 Şubat günü gerçekleşen hack olayı hakkında açıklama yayınlayan Anonim, sansürü protesto ettiklerinin altını kalın bir şekilde çiziyor. Üstelik ele geçirilen kimi veriler de internette açıkca yayınlandı.

Karşı cephe Digiturk CEO'su Ertan Özerdem'den gelen açıklamada ise, yasadışı maç yayını hakkında Google ve YouTube'un uyarıldığı fakat herhangi bir cevap gelmediği için böylesi bir durumun, IP engelleme olayının yaşandığı belirtiliyor.

Göz alerjisi ve sebepleri


Göz alerjisi genellikle ciddi sorunlara yol açmasa da rahatsızlık veren bir sorundur.

Göz Alerjisi Belirtileri

Göz alerjisi gözün beyaz kısmı ve göz kapağının içinde kırmızılık olarak baş gösterir. Diğer belirtiler ise kaşınan gözler, gözlerin sulanması, bulanık görüş, yanma hissi, göz kapağının şişmesi ve ışığa duyarlılık olarak sıralanabilir. Göz alerjileri tek başına ya da burunda oluşan alerjilerle birlikte ortaya çıkabilir.


Gözler Neden Kızarır?

Göz alerjileri gözümüz alerjik maddelere maruz kaldığında ortaya çıkar. Evcil hayvanlar veya polenler bunlara örnek olarak verilebilir. Gözlerde bulunan hücrelerin salgıladığı kimyasallar inflamasyona neden olur. Sonuç kaşınan, kırmızı ve sulanmış gözlerdir.

Gözlerinizi Kaşımayın!

Fazlasıyla cezbedebilir. Ancak kesinlikle gözlerinizi kaşımamanız gerekir. Kaşıdığınız zaman kimyasalların salgı miktarı artar ve daha fazla kaşıntı meydana gelir. Bunun yerine kullandığınız lensleri çıkarıp soğuk baskı uygulayabilirsiniz. Önemli bir nokta ise göz makyajı yapmaktan kaçınmaktır.

Göz Alerjisini Saklama Yolları

Alerjik olmayan bir kapatıcı sayesinde koyu halkaları saklayabilirsiniz. Ağır makyaj yapmaktan kesinlikle kaşının çünkü sonuç yine kızarmış ve sulu gözler olacaktır. Bunun yerine yüzünüzün başka bir yerini ön plana çıkarın. Örneğin; hoş görünen bir ruj sürün.

Polenler

Çim, ağaçlar ve diğer bitkilerden yayılan polenler göz alerjilerinde başlıca neden olarak sıralanabilir. Polen mevsiminde içeride kalmaya, pencereleri kapalı tutmaya ve havalandırma cihazlarını çalıştırmaya özen gösterin. Polenleri gözünüzden uzak tutmak için güneş gözlüğü takmayı unutmayın

Evcil Hayvanlar

Evcil hayvanlar ve evimizde varlığını fark edemediğimiz canlılar alerjiye neden olabilir. Bu canlılar nedeniyle başlayan alerji yıl boyunca devam edebilir. Korunmak için evcil hayvanlarınızın yatak odanıza girmesine engel olun. Aranızdaki teması en aza indirin ve ellerinizi sık sık bol su ile yıkayın. Kıyafetlerinizi hayvanlarınızla zaman geçirdikten sonra değiştirmeyi unutmayın.

Alerji Tedavi Yöntemleri

Çoğu göz damlası burun damlalarıyla aynı prensipte çalışır. Antihistamin ilaçlar histamin üretimini durdurur ve inflamasyon oluşumunu engeller.

Göz Damlaları

Göz damlaları gözü temizleyerek nemli kalmasını sağlar. Bu damlalar gözün içerisinde bulunan kılcal damarları daraltarak kızarıklığı azaltır. Ancak uzun vadede kullanıldıklarında belirtileri artırdıkları görülmüştür. Bu damlaları kullanmadan önce doktora başvurmak bu nedenle çok önemlidir.

Oral İlaçlar

Ağız yoluyla alınan ilaçlar göz alerjilerini kontrol etmede başarılı olabilir. Ancak, bu ilaçlar gözlerde kuruluğa ve rehavete neden olabilir. Bu tür ilaçları kullanmadan önce doktora giderek tedaviye uygunluğunuzu kontrol etmekte fayda var.

Bahara özel cilt maskeleri!



Ebru Şallı, cildine ve saçlarına özel uyguladığı doğal maskeleri bizlerle paylaştı
Bahara hazırlanırken cildimizi, saçlarımızı ihmal etmemeliyiz. Doğal maskeler her zaman en iyi sonucu verir. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme düzeni ve doğal bakım hayatımızın vazgeçilmezi olmalı...

Cilt temizleyici maskem

1 yemek kaşığı kuru lavanta

1 yemek kaşığı kuru gül yaprağı

3 yemek kaşığı yulaf

2 yemek kaşığı kil

Tüm malzemeyi karıştırıp kaynar su ilave ederek macun haline getirin. Cildinize sürüp 20 dakika bekletin ve yıkayın. Haftada bir uygulayın.


Saç dökülmesi için güçlendirici maskem

1 yemek kaşığı biberiye yağı

3 tatlı kaşığı ardıç ağacı yağı

1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Haftada 1 kez saç diplerine friksiyon yaparak sürün. 1 saat bekletip yıkayın.

Not: Bakım ve nem maskelerini düzenli olarak cildinize ve saçlarınıza uygulayın. Bahara yepyeni bir siz ile giriş yapın. Her zaman daha doğal, daha aktif ve daha sağlıklı olun.