KANSERDEN KORUNMAK İÇİN 27 YÖNTEM!
1- Lahana turşusu yiyin: Fermantasyon sürecinde kanser savaşçısı bileşenler ortaya çıkıyor.
2- Haşlanmış brokoli yiyin: Haşlayın çünkü araştırmaya göre brokoliyi mikrodalgaya koymak, kanserden koruyan bileşenlerin yüzde 97’sini yok ediyor.
3- Salatanıza Brezilya fıstığı koyun: Brezilya fıstığındaki selenyum, kanser hücrelerini öldürerek hücrelerin DNA’larını tamir etmelerine yardımcı oluyor.
4- Kalsiyum ve D vitamini alın: ABD’ deki Dartmouth Tıp Okulunun araştırmasına göre bu bileşim, kolon kanserine yol açan kolon poliplerini azaltıyor.
5- Her şeye sarımsak koyun: sarımsakta ki sülfür bileşikleri, bağışıklık sisteminin kansere karşı doğal savunmasını harekete geçiriyor.
6- Her sabah biraz kavun yiyin: Kavundaki karotenoidler akciğer kanseri riskini azaltıyor.
7- Kahvaltıya yarım bardak yaban mersini ekleyin: Yaban mersini bir numaralı antioksidan.
8- Enginar yemeye alışın: Enginardaki antioksidanlar cilt kanserini önlemeye yardımcı oluyor.
9- Mangal etini terbiyeleyin: Eti bolca marine etmek pişirirken ateşle direkt teması önleyerek kimyasalların oluşumunu azaltıyor.
10- Bol su için: Her gün sekiz bardak su içen erkeklerde mesane, kadınlarda kolon kanseri riski yarı yarıya azalıyor.
11- Yeşil çay için: Yeşil çaydaki EGCC adlı kimyasalın bugüne dek keşfedilmiş en güçlü kanser karşıtı bileşen olduğuna inanılıyor.
12- Düzenli balık tüketin: haftada en az dört kere balık yiyenlerde kan kanseri riski üçte bir oranında azalıyor.
13- Her sabah bir multivitamin: İdeal oranlarda vitamin ve mineralin bağşıklık sistemini güçlendirdiğine dair çok kanıt var.
14- Her gün 15 dakika güneşe çıkın: D vitamini eksikliği meme, kolon, prostat, yumurtalık ve mide kanseri yanı sıra osteoporoz, yüksek kan basıncı, MS gibi sorunlara yol açıyor.
15- İki saatte bir güneş kremi: Bir likör bardağının aldığı kadar güneş kremi dermatologlara göre kansere yol açan UV ışınlarından korunmak için yeterli miktar.
16- Kivi yiyin: Yüksek oranda C ve E vitamini, lutein ve bakır içeren kivi değerli bir antioksidan.
17- Yüksek yağlı hayvansal proteinleri kesin: Et yerine balık veya tavuk tercih edin. Tereyağı yerine zeytinyağı kullanın.
18- Sosyal çevreyi genişletin: Arkadaşlarıyla tatminkar ilişkisi olmayan erkeklerde prostat kanseri oranı yüksektir.
19- Salataya taze soğan koyun: Çiğ veya az pişmiş yenilmesi tavsiye edilen taze soğan prostat kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
20- Taze limonata için: Avusturyalı uzmanlara göre her gün biraz narenciye ağız, gırtlak ve mide kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.
21- Düzenli yürüyüş: akşam yemekten sonra 30 dakika yürüyüş meme kanseri riskini azaltıyor.
22- Organik gıdalar: Organik olmayan gıdalardaki hormon ve tarım ilaçlarının hücrelere verdiği zarar, kansere yol açabiliyor.
23- Karahindiba yiyin: Çin’de yüzyıllardır kanser tedavisinde kullanılan bitki, A vitamini ve potasyum açısından inanılmaz zengin.
24- Kurutemizleme gerektirmeyen giysi seçin: İşlem sırasında kullanılan kimyasallar böbrek ve karaciğer kanserine yol açıyor.
25- Turşu yerine salatalık, somon füme yerine tazesi: Araştırmalar füme gıda ve turşuların kanserojen içerdiğini gösteriyor.
26- Cips ve kızarmış pateaes yerine haşlanmış patates: kızaran gıdalarda oluşan kimyasal değişimler kansere davetiye çıkarıyor.
27- Üzümle beslenin: Şarapta bulunan kanserden koruyucu resveratrol üzümde bol miktarda var
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder