English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Nisan 2011 Çarşamba

SRC SORGULAMA


    Gazi Üniversitesi resmi sitesindeki "SRC Sorgulama" sayfası yoluyla "SRC Sorgulama" yapabilirsiniz. SRC Sorgulaması için, "SRC Sorgulama Ekranı"ndaki tüm alanları eksiksiz doldurunuz. SRC Sorgulaması için TC Kimlik No girmeniz yeterli olacaktır. SRC Sorgulama için linke tıklayınız.

    SRC NEDİR?

    Türkiye'nin AB mevzuatına uyum çalışmaları çerçevesinde, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler ile bunlar tarafından istihdam edilen kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları şart koşuldu. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren firmalar için, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi en az bir (ÜDY) istihdam etme zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca sürücülere de (SRC) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olma zorunluluğu getirilmiş bulunmaktadır.

    KİMLER SRC ALMAK ZORUNDA?

    1- Eşya taşımacılığında kullanılan her türlü kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork, tanker v.b. araçları kullanan sürücüler, 2- İl sınırları içinde ve 100 KM ye kadar mesafedeki şehiriçi taşımalar hariç olmak üzere, yolcu taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, otomobil (sadece A yetki belgesi kapsamındaki) sürücüler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder