English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Eylül 2011 Perşembe

Hazımsızlık ve bitkilerle tedavisi



hazimsizlik 243x300 Suna dumankaya hazımsızlık için bitki çayı
Günlük yaşantıda gerek düzensiz beslenmeden olsun gerekse sindirim sistemimizin zayıf kalmasından olsun insanlarda sık sık hazımsızlık problemleri ortaya çıkar. Üzüntü,stres ve psikolojik olaylar da hazımsızlığa neden olabilir.Peki bunların alternatif tedavi yöntemi yok mu? Hastaneye gitmeden de halledilebilir mi?
Hazımsızlık Tedavisi İçin Bulunması Gereken Bitkiler:
Sarmısak, Limon, Andız kökü, Karanfil, Menekşe çiçeği, Gül, Kuşburnu, Oğul otu, Bal

Hazırlanış Şekli:
* Havanda dövülerek ezilen sarmısak, macun kıvamına gelinceye kadar limon suyu ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan macunla bakla iriliğinde yapılan haplardan günde üç-beş tane yutulur.
* Andız kökü dövülüp ezildikten sonra karanfil ve menekşe ile birlikte demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı­ya gül suyu ve süzme bal ilave edilir. Hazırlanan karışım şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şuruptan ısıtılarak günde üç fincan içilir.
* Kuşburnu ve oğul otunun yaprakları, kaynar suda yirmi dakika süreyle demlenir. Süzülerek elde edilen karı­şıma rendelenmiş limon kabuğu ve süzülmüş bal ilave edilerek şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şerbetten yemekten önce bir bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder