20 Eylül 2011 Salı
Yeni Trend: Limonlu ev yapımı yoğurt tarifi
Limon neredeyse bütün yemekler, salatalar ve tatlılarda kullanılabilecek bir meyvedir. Meyveli yoğurtlar arasında da oldukça beğenilen limonlu yoğurt hoş tadıyla herkesin gönlüne taht kurabilecek bir tariftir.
Limonlu yoğurt yaparken ise dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır.
Limon, asidik özelliği dolayısıyla sütü kesebilir. Dolayısıyla sütü, içinde limon kabukları ile birlikte ısıttıktan sonra iyice soğuyana kadar bekletmeniz gerekir. Limon kabuğu ile şık bir süsleme yapabilirsiniz. Limon kabuklarını şekerle birlikte pişirin, ardından belirli bir şekil alması için 1 yemek kaşığı su ilave edin. Aynı tarifi zencefil, vanilya gibi sevdiğiniz baharatlarla da hazırlayabilirsiniz.
Etiketler:
besleyici yemekler,
pratik yemekler,
resimli yemek tarifleri,
sağlıklı tarifler,
Yemek Tarifleri,
yoğurt,
yoğurt tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder