English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Eylül 2011 Salı

Yeni Trend: Limonlu ev yapımı yoğurt tarifi



Limonlu ev yapımı yoğurt tarifi
Limon neredeyse bütün yemekler, salatalar ve tatlılarda kullanılabilecek bir meyvedir. Meyveli yoğurtlar arasında da oldukça beğenilen limonlu yoğurt hoş tadıyla herkesin gönlüne taht kurabilecek bir tariftir.

Limonlu yoğurt yaparken ise dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır.

Limon, asidik özelliği dolayısıyla sütü kesebilir. Dolayısıyla sütü, içinde limon kabukları ile birlikte ısıttıktan sonra iyice soğuyana kadar bekletmeniz gerekir. Limon kabuğu ile şık bir süsleme yapabilirsiniz. Limon kabuklarını şekerle birlikte pişirin, ardından belirli bir şekil alması için 1 yemek kaşığı su ilave edin. Aynı tarifi zencefil, vanilya gibi sevdiğiniz baharatlarla da hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler
  • 750 ml. süt


  • 120 gr. yoğurt


  • 2 adet limon


  • 1/2 tatlı kaşığı şeker


  • Adım Adım Yapılışı
    1. Limonun kabuklarını rendeleyin. Bir tencereye 100 ml. sütü koyun, limon kabuklarını ilave edip karıştırın ve ısıtın. Ardından şekeri ilave edip tekrar karıştırın. Sütün rengi sarıya dönene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırmaya devam edin. Soğumaya bırakın.

    2. Kabuklarla beraber soğuyan sütü kalan sütle birleştirip 2 saat buzdolabında bekletin ve süzün.

    3. Yoğurdu ekleyip karıştırın ve kavanozlara paylaştırın.

    4. Kapaklarını kapattığınız kavanozları Tefal Yoğurtçum'a yerleştirin ve fişini prize takın. ON/OFF düğmesine basın. Belirlenen süre yanıp söner: 8 saat. Gerekirse dilediğiniz kıvam ve lezzet ayarı için süreyi - ve + tuşlarıyla ayarlayın. OK tuşuna basarak onaylayın.

    5. Mayalama işlemi sona erdiğinde yoğurtları soğumaya bırakıp buzdolabında saklayın.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder