English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Nisan 2012 Pazar

Baklavanın püf noktaları!



Baklavanın püf noktaları!

Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır. Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur.

Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur. Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır. Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır. Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir.

Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir. Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.


Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır. Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır.

Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır. Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir.

Malzemeler
2 adet baklava yufkası
2 ActiFry kaşığı dövülmüş ceviz
1 ActiFry kaşığı dövülmüş fındık
1 ActiFry kaşığı esmer şeker
4 ActiFry kaşığı su
1 ActiFry kaşığı tereyağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder