English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Nisan 2012 Cuma

TTNET Genç Yeteneklerin Yanında!


TTNET’in “Yeteneğe Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi”yle, gençlerimiz yeni kariyer firsatlarını keşfediyor.

Bilişim sektörüyle tanışan gençler, aldıkları eğitimlerle iş hayatına hazırlanıyor. TTNET, Türk ekonomisine destek oluyor. Siz de bu ücretsiz eğitimler hakkında bilgi almak için hemen tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

22 Nisan 2012 Pazar

Obez annelerin, otistik bebek sahibi olma riski



Obez annelerin, otistik bebek sahibi olma riski

Obez annelerin, otistik ya da diğer gelişim sorunları olan bebek sahibi olma riskinin iki kattan daha fazla olduğu belirlendi.

California Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya yaşları 2 ile 5 arasında değişen 1000 çocuk katıldı. Çocukların üçte ikisinde otizm ya da diğer gelişim bozuklukları vardı. Normal gelişim gösteren diğer çocuklar ise çalışmaya kontrol grubu olarak katıldı.

"Pediatrics" dergisinde yayımlanan araştırmada, aşırı kilolu ya da tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve gebelik diyabeti gibi kiloya bağlı rahatsızlıkları olan kadınların otistik bebek sahibi olma riskinin yaklaşık yüzde 70 olduğu belirlendi.

Araştırmacılar, anneleri diyabet hastası olan otistik çocuklarda dil gelişim bozukluğunun da çok daha şiddetli olduğunu gözlediklerini söyledi.



California Üniversitesi’nden Paula Krakowiak, annedeki diyabet hastalığı nedeniyle rahimdeki ceninin aşırı miktarda glikoza maruz kaldığını, bunun da normalden çok daha fazla oksijen kullanan metabolizmada değişikliğe yol açtığını söyledi. Oksijenin metabolizma tarafından tüketilmesi ise oksijensiz kalan beynin gelişimini etkiliyor.

Oscar de la Renta 2013 Gelinlik Koleksiyonu

Oscar de la Renta kuşkusuz moda dünyasının en romantik tasarımcıları arasında ilk sıralarda yer alıyor...


Oscar de la Renta 2013 Gelinlik Koleksiyonu
Her geçen sezonda özellikle Couture ve Gelinlik koleksiyonlarını hayranlık ile izlediğimiz, her defasında kendimizi o tasarımlar içinde hayal ettiğimiz, prensesler gibi olduğumuz rüyalarımız olmuyor değil. Ünlü tasarımcı renkleri ve kumaşları kullanmada yeteneğini daha ne kadar geliştirebilir bilmiyoruz ama bize şu anda sunduğu tasarımlar sayesinde büyük bir dünya yaratabilecek kadar hayal armağan ediyor



Bir kadın için hayatındaki en önemli anlardan bir tanesi “evet” diyeceği günün kusursuz olması. Elbette bu günde en öneli detay “gelinlik”. Moda sektöründe tasarımcıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Genç tasarımcılar ya da sektörde yıllardır çalışan, isimlerini kanıtlamış olan köşe taşları “gelinlik” koleksiyonlarında farklı tercihlere yöneliyorlar. Her gözün ve düşüncenin bakış açısı farklı olduğunda kadınlar için belki de zaman zaman içinden çıkılamayacak kadar karmaşık bir durum söz konusu oluyor ancak, ne istediğini bilen kadınlar çoktan tercihlerini yapmış oluyor.

Günümüzde internetin önemi ve gücü herkes tarafından önemseniyor. Yurt dışında birçok marka-tasarımcı özel internet siteleri ve satış temsilcilikleri sayesinde “ulaşılabilir” imkanlarıyla tercihlerimize cevap veriyor. Oscar de la Renta bu tasarımcıların en hatırı sayılırlarından biri olma özelliğini de taşıyor. Ülkemizde Vakko Wedding mağazalarından tasarımlarına ulaşabildiğimiz ünlü tasarımcı 2013 İlkbahar-Yaz Gelinlik Koleksiyonu ile bizi yeniden bir hayal dünyasına sürüklüyor

Gelinlik Haftası’nda koleksiyon sunumunu yapan Oscar de la Renta, bu sezon yeniden tüllerden, dantellerden ve güpürlerden oluşan gelinlikleri, uzun-kısa etekli modelleriyle bizi kendine hayran bırakıyor. Beyaz haricinde, kırmızı ve bordo rengi gelinlik tasarımları ile de dikkatleri çeken tasarımcı, gelinlerin “küçük nedimelerini” de kendilerine özgü tasarım elbiseleri ile podyuma çıkarıyor.

Koleksiyonlarında düz kesim ve balık etek modelleri tasarlamayı tercih eden tasarımcı, bu sezonda kabarık tül detaylarla gelinliklerine hareket getiriyor. Derin yırtmaçlı etekli modelleri ince çiçekli saç aksesuarları tamamlıyor. Çiçekler konusunda abartıdan uzak duran de la Renta romantik ve nostaljiden yana olan gelinler için hazırladığı koleksiyonuyla kendine özel “tarzını” yansıtıyor.

Ajda Pekkan Twist İçin Tasarladı



Twist, bir önceki koleksiyonunda da Ajda Pekkan’ ın tasarımlarına yer verirken 2012 yaz plaj koleksiyonu için tercihini yine ünlü stardan yana kullandı...

Ajda Pekkan Twist İçin Tasarladı



Ajda Pekkan' a sahne performanslarından ve şovlarından olan hayranlığımız her geçen gün arttıkça, bu dinamizme tasarımcı kimliğini de ekleyerek hepimizi birkez daha etkilemeyi başarıyor. Sahnede renkleri harmanlayarak kullanmaktan çekinmeyen ve hatta iddalı kıyafetleri ustalıkla taşıyan süperstarın, koyu renkleri oldukça doğru kullanandığını hepimiz iyi biliyoruz. Twist için bu sene de 2012 yaz plaj koleksiyonunda tercihini siyah, kırmızı ve beyaz gibi ana renklerden yana kullanmış ve ortaya oldukça güzel tasarımlar çıkmış.Kendine özgün Pekkan tarzını yansıtan koleksiyonda sert, feminen ve bir okadar da rahatlığına düşkün kadın imajı çizmeyi ihmal etmemiş.Kullanışlı parçaların bir araya geldiği tasarımlarda elegan ve şıklık rahatlık ile harmanlanarak sunulmuş.



Daha önceki koleksiyonunda da Ajda Pekkan’ ın tasarımlarına yer veren Twist’ in rahat ve şık metropol kadını imajını en iyi yansıtanlardan biri olduğu şüphesiz bir gerçek ki, oldukça ilginç detaylara yer verilen koleksiyonda sırt bölgesine bulunan geometrik detaylar dikkat çekiyor. Kumaların dore materyallerle sunulduğu koleksiyon oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Tulumların, mayo üstü püsküllü kimonoların, file elbiselerin ve tropikal desenlerin yansıtıldığı pantolonlar en dikkat çeken detaylar oluyor

15 Nisan 2012 Pazar

Baklavanın püf noktaları!



Baklavanın püf noktaları!

Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır. Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur.

Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur. Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır. Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır. Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir.

Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir. Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.


Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır. Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır.

Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır. Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir.

Malzemeler
2 adet baklava yufkası
2 ActiFry kaşığı dövülmüş ceviz
1 ActiFry kaşığı dövülmüş fındık
1 ActiFry kaşığı esmer şeker
4 ActiFry kaşığı su
1 ActiFry kaşığı tereyağı

Meredith Wendell 2012 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu



Meredith Wendell 2012 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu
Meredith Wendell 2012 İlkbahar-Yaz sezonu için hazırladığı birbirinden neon tasarımlarıyla, renkli aksesuar dünyasına davet ediyor!..
Aksesuarların bir kadının stilinde tamamlayıcı görevi üstlendiğininin hepimiz farkındayız. Bu sezon enerji dolu bir yaz geçireceğimize de kimsenin şüphesi kalmadığına göre, Meredith Wendell'in en sıcak ve cool koleksiyonunu incelemeye başlayalım o zaman!




Plaj olsun veya günlük yaşantımız olsun, her türlü amaç için çok yönlü görünüme sahip çantalar sunan Wendell koleksiyonu, bizce hepimizin aradığı tarzda ve renklere sahip görünüyor. Bonibonlar kadar eğlenceli koleksiyondaki gri, mavi, yeşil, fosfor sarı, mor, turkuaz, kırmızı, turuncu, yavru ağzı, su yeşili, sıyah ve beyaz renkler tam anlamıyla bize güneşli günlerin hayalini kurduruyor. Renklerin canlılığı yetmezmiş gibi deride de parlaklığı seçmesi, onların daha da göz alıcı olmasını sağlıyor.



Meredith German bu sezon parlaklığa olan eğilimin farkında ki, neon renkleri seçerek ve onlara 'color-block' uygulayarak takipçilerinin gönüllerini fethetmeye hazırlanıyor. Koleksiyonda küçük büyük tüm boyutlarda tasarladığı çantalardan plaj için en uygun olanın, poşet tipinin sizlerin işine yarayacağını düşünüyoruz. Oldukça pratik görünen çantaların saplarında dahi iki rengin bir arada kullanımı, bizce giysilerinize hareket katacak detaylar olacak.



80'lerin sportif tarzından esinlenilerek hazırlanan çantalara örgü biçimindeki ve çift katlı kemerler de eklenerek, şıklığımızı tamamlamak için dolaplardaki yerlerini almayı bekliyor. Tasarımlarda piton deriyi ve saçakları tercih etmesinin yanı sıra bazı çantalarda bağcıkların büyük boyutlarını kullanarak, koleksiyona mizah katıyor. Öyleyse aksesuar cümbüşü yaratılan 2012 İlbahar koleksiyonu sayesinde bu yaz bir adım öne çıkmaya hazırlanın.



NJ'in Chapel Beach Club'ında gerçekleştirilen çekimler yaza olan hasretinizi körüklemeye yettiyse eğer, bu sezon cesur olun ve neon renkleri kullanmak için Merideth Wendell'in 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonundan ilham almaya başlayın deriz.

14 Nisan 2012 Cumartesi

Ayakkabıların Karakter Analizi





Ayakkabıların Karakter Analizi

Ayakkabıların Karakter Analizi
Bir kadın dergisinin yaptığı anket erkeklerin, kadınların kıyafetlerine özellikle de ayakkabılarına kayıtsız kalmadığının göstergesi. İşte erkeklerin kadınların ayakkabı seçimleri hakkında yaptıkları yorumlar: Özellikle kısa boylu erkeklerin kabusu olan yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınlar erkeklere göre doğallıktan uzak.

Eski dönemlerden kalma bu tarz sandaletleri tercih eden kadınlar erkeklere göre nostaljik bir yapı sergiliyor.


Ayakkabıların Karakter Analizi
Bu trend ayakkabıları tercih eden kadınlar kesinlikle eğlenceli tipler.


Ayakkabıların Karakter Analizi
Erkekler kırmızı, parlak ayakkabı giyen kadınların kalabalıkta keşfedilmek istediklerini düşünüyor.

Ayakkabıların Karakter Analizi
Erkeklere göre leopar desenli ve iddialı ayakkabılar kadınların ilgi istediğinin işareti.

Ayakkabıların Karakter Analizi
Platform ayakkabıları seçen kadınlar modayı ve yeni trendleri çok yakından takip ediyor.

Ayakkabıların Karakter AnaliziSeksi ayakkabıların içine çorap giymek erkeklere göre hala kişiliğini arayan kadınların seçimi.

Ayakkabıların Karakter Analizi
Erkeklere göre kıyafetiyle uyum sağlamayan bu tarz çizme giyen kadınlar kendilerine güveniyor.

Ayakkabıların Karakter Analizi
Bu tarz giyinen kadınlar ofisteki kıyafet kurallarına uyan fakat hafta sonlarında kot ve tişörtü tercih ediyor.

Zamana Şıklık Katan Kıyafet Kombinleri



Klasik uzun pijama takımları, şortlar, bermudalar, pijama ve sabahlıktan oluşan 3’lü gruplar Yeni İnci’nin 2012 yaz ev giyim koleksiyonunda kadınlar için hazırlanan grupta ön plana çıkıyor.

Yoğun geçen iş temposunun ardından eve gelip üzerine rahat bir şeyler giyinmeyi tercih eden kadınların imdadına yetişen Yeni İnci, zengin renk ve model alternatifi ile evde geçirilen zamana şıklık ve rahatlık da katıyor.


Small’dan XXL’ye kadar her bedenin yer aldığı ev giyim koleksiyonunda şortlu takımlar büyük bir yer tutuyor. Nar Çiçeği, Pembe, Mint, Lila ve Fıstık Yeşili gibi bu yılın moda renklerinden oluşan takımlarda baskılar ve fiyonk gibi detaylar da ustalıkla yorumlanıyor

Facebook'tan yeni dayatma



Facebook'tan yeni dayatma

Facebook, kullanıcıları için başlangıçta isteğe bağlı olarak sunduğu başka bir hizmeti daha zorunlu hale getiriyor.

Facebook kullanıcılarına 2010 yılından beri isteğe bağlı e-posta hizmeti sunuyordu. Facebook son aldığı kararla bu hizmeti zorunlu hale getirdi. Bundan böyle her Facebook kullanıcısının kullanıcı ismiyle başlayan ve @facebook.com şeklinde devam eden birer elektronik posta adresi olacak.


Uygulama aktif hale getirildiğinde kullanıcılara bu durum bir e-posta yoluyla bildirilecek. Kullanıcılara kullanıcı ismini ve böylelikle kullanacağı email adresini değiştirme imkânı da sunulacak.

Bazı bilişim uzmanları bu adımı "Facebook'un internet ve kişisel veriler üzerinde daha fazla hâkimiyet sağlama çabası" olarak değerlendiriyor.

Facebook daha önce de başta isteğe bağlı sunduğu "zaman tüneli" (timeline) seçeneğini de kış aylarından itibaren kademeli olarak zorunlu hale getirmişti.

Facebook'un bu son dayatmasına kullanıcıların nasıl tepki vereceği merak konusu. Zira Facebook'un büyük ilgi gören fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı satın alacağı haberi basında yer aldığından bu yana, birçok kullanıcı Twitter ve bloglar üzerinden Instagram'daki fotoğraflarını silmeye başladığını duyurdu.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg her ne kadar kendi Facebook sayfasından Facebook ve Instagram'ın birbirinden ayrı tutulacağını duyurmuş olsa da, bu açıklama pek de ciddiye alınmış görünmüyor (ntv)

Alessandra Ambrosio


Alessandra Ambrosio
Ünlü Victoria’s Secret meleği Alessandra Ambrosio giderek büyüyen karnına rağmen durdurak bilmiyor!..

İspanya’nın meşhur dergilerinden Yo Dona’nın Nisan ayı sayısı için poz veren Alessandra Ambrosio doğum gününü Ruben Vega’nın objektifi önünde kutluyor. Hamile olmasına rağmen her Victoria’s Secret kızı gibi güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Ambrosio’nun pozları oldukça şirin.




Özellikle pizza’lı fotoğraflarına bayıldığımız ünlü mankenin hamilelik dönemi için edindiği kıyafetlerse Alexander McQueen ve Thakoon markalarına ait. Yaz döneminin hit trendlerinden dantelin siyah halinle mükemmel bir şekilde uyum gösteren Ambrosio’nun takılarından ise gözlerimizi alamadık.


Alessandra Ambrosio

Katarakt ve tedavi yöntemleri



Katarakt ve tedavi yöntemleri

Katarakt, gözdeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesidir. Saydamlığı bozulan lens isli, buzlu veya lekeli cam gibi olur ve görme ile ilgili şikayetler başlar.

Gözlerden birinde veya ikisinde birden meydana gelebilir. Bir göz genellikle diğerine göre daha fazla etkilenir. Katarakt olgunlaştığında cisimler şekilsiz bulanık veya zayıf görülür. Göz yorgunluğu ve baş ağrısı oluşur.

Göz merceğinin bir kısmı saydamlığını kaybederek bulanıklaşırsa, ışık bu bulanık kısımlardan geçemez. Mercekten daha az ışık geçtiği için görüş bulanıklaşır. Katarakt genellikle yaş ilerlemesine bağlı olarak görülür ancak nadir olmakla birlikte, bebeklerde de doğduklarında katarakt görülebilir.


Katarakt Neden Oluşur?

-Katarakt genellikle yaşa bağlı oluşur.
-Katarakt yeni doğan bebeklerde, çeşitli metabolizma hastalıklarıyla beraber görülebilir.
-Göze gelen darbeler sonucu oluşabilir.
-Diyabet hastalarında oluşabilir.
-Göz içi iltihapları sonrasında oluşabilir.
-Uzun süreli kortizon kullanımı sonrasında oluşabilir.
Genellikle yaşlanmanın etkisiyle katarakt oluşumuna rastlanır. Yaşlanan insanlarda kırışıklıklar ve saçtaki beyazlamalar gibi kataraktla da karşılaşılır. Bunun dışındaki nedenleri ise travmalardan sonra, aşırı X ışını ya da güneş ışığına maruz kalınması, sigara kullanımı, genetik faktörler, gözdeki yaralar, doğuştan gelen hastalıklardır.

Katarakt Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kataraktın tek tedavi yöntemi ameliyattır. Ancak ne zaman ameliyat gereklidir sorusunun cevabı ameliyatta kullanılan tekniğe bağlıdır. Dünyagöz Hastanesi’nde dünyada geliştirilen son yöntem olan FAKO (Fakoemülsifikasyon) tekniği ile katarakt ameliyatları yapılmaktadır. Bu yöntemde ameliyat için kataraktın olgunlaşmasını beklemeye gerek olmadığından hasta uzun bir müddet az görerek yasamak zorunda değildir.

Kural olarak görmeniz 20/40 ise bunun günlük yaşamınıza önemli etkisi vardır. Bu etki her kişide farklı olabilir. Pilot olan birisinde operasyona daha erken dönemlerde ihtiyaç olabilirken diğer meslek gruplarında daha geç dönemde ameliyat gereksinim haline gelebilir. Güvenlik göz önüne alındığında katarakt tedavi edilmez ise insanı sınırlayan bir faktör olabilir. Yol işaretlerinde, trafik işaretlerinde, gece yolculuğunda, merdivenlerde, kişileri tanımada, ilaç etiketini okumada, çek yazmada, belge imzalamada sorunlar yaşayabilirsiniz.

Katarakt Tedavisinde Multifokal Lens Uygulaması

Multifokal göz içi lens yerleştirme tekniği tamamen bir katarakt cerrahisidir. Standart katarakt ameliyatında ne yapılıyorsa multifokal lens cerrahisinde de aynı işlemler uygulanır. Hastanın göz içinde bulunan doğal mercek çıkartılarak yerine gözün iç yapısına uygun ve hastanın görmesini iyileştirecek bir mercek yerleştirilir. Multifokal lensler hem yakını hem uzağı görmeyi sağlayan göz içi mercekleridir ve bu mercek sayesinde hasta katarakt hastalığı ile aynı zamanda yakın ve uzak görme bozukluklarından da kurtulur.

Kalbinize dost beslenme önerileri



Kalbinize dost beslenme önerileri

Kalp sağlığı için beslenmede dikkat edilmesi gereken konuları, risk durumlarına göre anlatıyor.

Sağlıklı bir beslenme alışkanlığıyla kalp sağlığına olumlu yönde katkıda bulunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürsel Dr. Ateş, kalp sağlığı için beslenmede dikkat edilmesi gereken konuları, risk durumlarına göre anlatıyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürsel Ateş, kalp hastalıkları için risk oluşturan yüksek kan basıncı (hipertansiyon), fazla kilo- şişmanlık ve yüksek kolesterol durumuna, sağlıklı beslenme alışkanlığı ile olumlu bir katkıda bulunmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Kan dolaşımındaki kolesterolün %75’i karaciğerde, %25’i ise aldığımız gıdalardan emiliyor. Gıdalarla aldığımız yağın miktarı ve türü kan kolesterol düzeyine önemli ölçüde etki ediyor.



Dolaşımdaki fazla kolesterolün, kalbi besleyen damarların iç yüzeylerinde ‘plak’ adı verilen birikimler yaptığını ve bu plakların büyüyerek kan dolaşımını engellediğini belirten Dr. Gürsel Ateş, ancak kalp hastalığıyla ilişkili olanın, sanıldığı gibi tüketilen yağın miktarından ziyade yağın türü olduğunu söylüyor.

Dr. Ateş, şunları anlatıyor: “Yapılması gereken; günlük kalorinin en fazla %30’unu yağlardan almak ve almakta olunan ‘kötü’ yağları ‘iyi’ yağlarla değiştirmektir. Doymuş ve trans yağların tüketimi ‘kötü kolesterol’ olarak bilinen LDL-kolesterol düzeyini, dolayısıyla kalp hastalığı riskini artırıyor. Bu tip yağların, alınan toplam kalorinin %10’unu aşmaması gerekiyor. LDL-kolesterolü yüksek olan ya da kalp hastası olanlarda bu oran %7’nin altına, kolesterol alımı günde 200mg’ın altına inmelidir.


Margarin, kırmızı et, yumurta sarısı, tam yağlı süt ve ürünleri, kızarmış gıdalar, hamburger ve benzerleri, ticari unlu mamuller bu tür ‘kötü’ yağların başlıca kaynaklarıdır. Doymamış yağlar ise LDL-kolesterol düzeyini düşürürken ‘iyi kolesterol’ olarak adlandırılan HDL-kolesterolü artırıyor. Zeytinyağı, fındık yağı, mısırözü yağı, balık, ceviz, soya fasulyesi bu ‘iyi’ yağların kaynaklarıdır ve günlük kalorinin en fazla %30’u olması gereken yağ tüketiminde bunlara ağırlık verilmelidir.”

Sık rastlanan bir hastalık olan hipertansiyon, kalp hastalığı için önemli bir risk oluşturuyor. İlaçlara ek olarak fazla kiloların verilmesi, egzersiz ve tuz kısıtlaması tedavinin önemli unsurları. Bunların yanı sıra son zamanlarda yapılan çalışmalar, sebze ve meyvelerden zengin, az yağlı beslenmenin de kan basıncının düşürülmesinde etkili olduğunu gösteriyor. Bu tip beslenmede potasyum, magnezyum, kalsiyum daha fazla, sodyum ve zararlı yağ türlerinin daha az tüketildiğini beliren Ateş, “Hipertansiyon hastaları tuz tüketimini günde 6 gramın altına indirmelidir. Hipertansiyonda bir diğer önemli konu alkol kullanımının sınırlandırılmasıdır. Fazla miktarda alkol kan basıncı kontrolünü güçleştirmektedir” diyor.

Fazla kilo, kalp hastalığı riskini artırıyor

Dr. Gürsel Ateş, fazla kilo-şişmanlığın kalp hastalığı riskini artırdığı en önemli durumları şöyle sıralıyor:
• Kandaki kolesterol ve trigliserid düzeyini artırır.
• ‘İyi’ kolesterol olarak bilinen HDL-kolesterol düzeyini düşürür.
• Kan basıncını yükseltir.
• Diyabeti başlatabilir.

Fazla kilo-şişmanlığın temel sebebini, kişinin günlük yaşam ve fiziksel hareketlerinde harcanan kaloriden fazlasını gıdalarla alması olarak ifade eden Dr. Ateş, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin kilo vermenin başlıca yöntemleri olduğunu dile getiriyor.

KALP SAĞLIĞI İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürsel Ateş, kalp sağlığı için beslenme önerilerini şöyle sıralıyor:

• Orta derecede karbonhidrat, protein ve az miktarda, ancak sağlıklı yağlardan oluşan dengeli öğünlerle beslenin.
• Tam yağlı süt ve ürünlerinden ziyade yağı azaltılmış olanları tercih edin.
• Haftada dört yumurtadan fazlasını yemeyin. LDL-kolesterolü yüksek olanlar yumurta sarısı bakımından daha da dikkatli olmalıdırlar.
• Kırmızı et yerine balık, derisi hariç kümes hayvanları ve az yağlı etler tüketin.
• Günde en az 5 kez sebze ve meyve tüketin. Bunlarda önemli vitamin ve mineraller mevcuttur.
• Günde en az 8–10 bardak su içmelisiniz.
• Liften zengin tahıl, kepek, fasulye, meyve ve sebzeleri düzenli olarak tüketin. Çözünebilir lifler kan kolesterolünü %15’ kadar düşürebilmektedir.
• Günlük alkol tüketimini (kadınlar bir, erkekler iki kadeh) sınırlı tutun.
• Günde 6 gramdan fazla tuz tüketmeyin.

2 Nisan 2012 Pazartesi

Sony Handycam'le Her Yüzey Bir Sinema Perdesine Dönüşüyor!


Projeksiyon özelliği sayesinde Sony Handycam, klasik kameraların işleyişine yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Yaşadığınız anları, istediğiniz yerde tekrar tekrar izleyebileceğiniz ölümsüz anılara dönüştürüyor!

Teknoloji dünyasına getirdiği yeniliklerle sık sık adından söz ettiren Sony, yeni kamerası ile bir kez daha gündeme oturuyor. Projeksiyon özelliğine sahip olan Sony Handycam, sadece bir kamera olmaktan öteye geçiyor. Kaydettiğiniz videoları dilediğiniz yüzeye yansıtmanızı ve istediğiniz zaman istediğiniz yerde izlemenizi sağlıyor. Böylece hem anılarınızı ölümsüzleştirebiliyor hem de onları sevdiklerinize de izleterek paylaşabiliyorsunuz.

Kısacası; dünyanın ilk projeksiyonlu kamerası olan Sony Handycam, çevrenizdeki her yüzeyi bir sinema perdesine dönüştürüyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.