English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Ağustos 2012 Salı

Türk Kahvesi neden bu kadar özel?

Türk kahvesi yapmanın zorluklarından bahsederken ne kadar özel bir içecek olduğunu geri planda bırakabiliriz. Nitekim Türk Kahvesi, sadece bir içecek değil aynı zamanda bir kültürdür.

Ülkemizde 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişi olan Türk kahvesi pişirmenin pek çok ritüeli vardır. Bunlardan biri bakır cezvede ve hafif kor üzerinde 10-15 dakikada pişirmektir. Közde kahve pişirilirken sık sık ateş üzerinden alınır. Bu sayede aşırı ısınması ve birden taşması engellenir.








Taze çekilmiş kahve ile hazırlanan Türk kahvesinin tadı bir başkadır. Su soğuk olmalıdır. Su cezveye en son eklenmelidir. Malzemeler birkaç kez karıştırıldığında kaşık cezveden çıkarılır ve pişmeye bırakılır.

Lezzetine herkesin hayran kaldığı Türk kahvesi genellikle lokum, şerbet veya bazı yörelerde nane likörü ile ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder