English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Mayıs 2011 Perşembe

Mideyi Korumak İçin Yapılması Gerekenler!



Mide Sağlığının Önemi

İnsan vücudunun en çok çalışan organlarından birisi de midedir.Ve zarar görme olasılığı en yüksek olan organlardan da birisidir.Çünkü gün boyu yemek, içmek ihtiyaçlarını karşılarken bir çok farklı ürün tüketilmektedir.Bu tüketim sonucunda ise mide çalışmaya başlamaktadır.
Peki en kıymetli organlarınızdan birisi olan midenizin sağlığına ne kadar dikkat ediyorsunuz? Yada midenizi korumak adına neler yapıyorsunuz? İşte bu sorulara karşı yapmanız gerekenler.Midenizi korumak için aşağıdaki önerileri dikkate almanız gerekiyor.




Mideniz İçin Yapmanız Gerekenler

  1. 1-Yemek yerken acele etmeyin. TV ve cep telefonu olmayan bir ortamda yemeğinizi yiyin.

  2. Çok fazla alkol tüketmeyin. Erkekler günde veya birkaç günde bir 3-4 tekten, kadınlar da 2-3 tekten alkol tüketmemeli.

  3. 2-Tuvalet ihtiyacınızı ertelemeyin. Çok su içmek, egzersiz yapmak ve liften zengin gıdalarla beslenmek bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sğalar.

  4. 3-Sigara içmek mide ve diğer sindirim sistemi hastalıklarını artırır. Bu nedenle bırakmanızda yarar var.

  5. 4-Prebiyotikli, probiyotikli gıdalarla beslenin. Bunlar midedeki iyi bakterileri arttırır. Sindirim sistemni düzenler.

  6. 5-Sebze, meyve, tahm tahıllar gibi bol lifli yiyecekler tüketin. Sebzeleri çok fazla pişirmeyin. 6-Günden en az 5 meyve ve sebze yiyin.

  7. 7-Stres seviyenizi kontrol edin. Stres doğrudan midenizi etkiler. Vücudunuza kendini toparlaması için zaman verin ve her gün yürüşüye çıkın.

  8. 8-Kolesterolünüzü kontrol ettirin. Yüksek kolesterol kolon kanserine neden olabilir.

  9. 9-Bağırsaklarınızın normal çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Günde kaç kez tuvalete çıkıyorsunuz. Düzeniniz ne zaman değişiyor? Neler sindiriminizi etkiliyor öğrenin.

  10. 10-Bazı ilaçlar midenize zarar verebilir. Bu nedenle bu tür ilaçları mide koruyucularla birlikte alın veya hiç almayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder