English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Mayıs 2011 Salı

VİRÜSLERDEN NASIL KORUNURUZ?



BOOT VİRÜSLERİNDEN KORUNMA
En kolay korunabileceğiniz virüsler boot virüsleridir. Dikkat edeceğiniz nokta A: sürücüsünde disket ve CD Sürücüsünde CD unutmamak, bilgisayarı açmadan ve resetlemeden önce A: 'da disket varsa temiz olduğundan emin olmadığınız bir disketle bilgisayarı açmamanızdır. İnternetten indirdiğiniz dosyaları açmadan önce anti-virüs programıyla taramanızı ve tanımadığınız kişilerden gelen yabancı konulu e-mail' lerinizi açmadan silmenizi öneririz. Bunlara dikkat ettiğiniz taktirde boot virüslerine yakalanma şansınız % 5' den daha düşüktür, neredeyse yoktur.

Eğer bilgisayarı açtınız ve A: sürücüsünde disket unuttuğunuzu fark ederseniz bilgisayara zarar vermeyecek şekilde bilgisayarı kapatın. Daha sonra disketi çıkarıp temiz bir sistem disketi ile bilgisayarı açıp virüs kontrolü yapın.

Son bir kaç hatırlatma daha: Dışarıdan aldığınız program orjinal olsa bile mutlaka virüs kontrolünden geçirin. Süphelendiğiniz programları kullanmayın. Virüslerin hergün yeni teknikler ile sizin savunma sisteminizi geçmeye çalıştıklarını unutmayın. Hiç bir anti-virüs programına çok güvenmeyin. Bu uyarılara uymanızı arzu ediyoruz

DOSYA VİRÜSLERİNDEN KORUNMA
Yabancı disketleri mutlaka elinizdeki anti-virüslerle kontrol ettikten sonra kullanın. Sizden habersiz yabancı disket ve cd girişini önleyin. Güvenmediğiniz yerlerden aldığınız programları mümkünse kullanmayın. Chat yaparken biri size dosya göndermeye çalışıyorsa sakın almayın. Elinizdeki anti-virüslerin her virüsü tespit edemeyeceğini unutmayın. Belli aralıklarla yedek alın, virüs taraması yapın.

Dosyalardaki uzamalar, yavaşlama, kilitlenmeler, acayiplikler birer virüs belirtisidir. Bu tür belirtilerde hemen sistemi virüs taramasından geçirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder