English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Mayıs 2011 Salı

Sebzeli Tavuk Budu



Sebzeli Tavuk Budu
Malzeme Listemiz :
Bir Adet Kuru Soğan
İki Diş Sarımsak
İki Adet Dolmalık Kırmızı Biber
İki Adet Dolmalık Sarı Biber
Üçyüz Gram Kabak
Bir Demet Mercan Köşk
Yüzelli Mililitre Etsuyu
İkiyüzelli Gram Domates Rendesi
Bir Miktar Tuz
Bir Miktar Karabiber
Dört Adet Tavuk But
Bir Miktar Pulbiber
Bir Demet Taze Soğan
Bir Adet Mısır (Konserve)
Hazırlanışı  :
Fırınımız ısınsın diye baştan 200 dereceye ayarlıyoruz. Ardından soğan ve
sarımsakların kabuklarını soyalım ve küp halinde doğrayalım. Biberleri iki
parçaya bölelim ve tohumlarını ayıklayalım. Küp küp keselim. Kabakları iyice
yıkıyalım ve boyuna iki parçaya bölelim. Boylamasına ince ince keselim.
Mercanköşkü de güzelce yıkayalım. Soğan, sarımsak, biber ve kabağı,rendelediğimiz
domates ve et suyuyla karıştıralım. Üzerine karabiber ve tuz serpelim.
Tavuk butlarını tuzlayalım. Üstüne de karabiber ve pulbiber alalım.
Sebze harcını fırın kabına alalım. Tavukların üstüne yayalım. Tepsinin üzerini
kapatalım. 200 derece fırında kırk beş dakika kadar pişirelim. Taze soğanımızı
yıkıyalım. Ufak ufak doğrayalım. Mısırları bir süzgeç içine alalım. Yıkıyalım ve süzelim.
Pişmesine on beş dakika kala sebzeli butları fırından alalım. Tavuk butlarını karışımdan
alalım. Sebzeli harcın içerisine mısır tanelerini, taze soğanı ve mercanköşkü ekleyelim.
Sonra butları tekrar ekleyelim. Tepsinin üzeri açıkkten on beş dakka daha pişirelim.
Sıcak olarak servise sunabiliriz. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder