English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Ağustos 2011 Perşembe

Baharatların Faydaları!



Baharatların faydaları!

Yapılan araştırmalar sonucunda bazı baharatların kan yağ oranını ve insülin üretimini önemli ölçüde düşürdüğü tespit edildi.
Sonuçları Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan, Pennsylvania State Üniversitesi bilim adamları tarafından yürütülen araştırmada, yağlı bir yemekte kullanılan zerdeçal, karanfil, kırmızı biber, yabani mercanköşk, biberiye, tarçın ve karabiberin özellikle trigliserid değerlerinde yüzde 30 oranında bir düşüş sağladığı görüldü.


Araştırma ekibi, deneklerin bir bölümüne, baharatsız yemek, diğer bölümüne ise aynı yemeği baharatla tatlandırarak verdi. Yemeklerden sonra deneklerden her yarım saatte bir kan alındı. Kan değerleri ölçülen deneklerde, baharatlı yemekleri yiyenlerin kan yağ oranlarının daha düşük olduğu görüldü.

Baharatlı yemekler verilen deneklerin sadece trigliserid oranının değil, insülin değerinin de yüzde 20 azaldığı tespit edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder