English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Dünyanın en korkunç hastalıkları

Dünyanın en korkunç hastalıklarıHastalığın iyisi ya da kötüsü olmaz. Ancak birazdan okuyacağınız hastalıklar oldukça nadir görülen ve insanın hayatını tamamen kabusa çevirebilecek türden…

Sekssomnia
Uykuda seks veya “Sekssomnia” hastalığı kişilerin uykularında eşleriyle veya kişisel olarak cinsel aktivite yaşadığı bir durumdur. Uyku bozuklukları arasında yer alan bu hastalık kişinin ve eşinin hayatını olumsuz anlamda etkileyebilir.



Dünyanın en korkunç hastalıkları
Balık Kokusu Sendromu

Nadir görülen metabolik bir hastalık olan ve balık kokusu sendromu olarak bilinen bu durum, vücuttaki belirli bir tür enzimdeki sorunlardan kaynaklanmaktadır. Besin sindirimi sırasında enzimler tarafından parçalanamayan trimetilamin, ter, idrar ve nefes yoluyla atılır. Bu kokunun balık kokusuna benzediği belirtilmektedir.

Dünyanın en korkunç hastalıklarıPatlayan Kafa Sendromu

Uyku bozukluklarından olan bu sendromda durumdan muzdarip olanlar özellikle uykuya dalar dalmaz kafalarının içerisinde yüksek sesli patlamalar duyar. Fiziksel olarak bir sorun teşkil etmese de bu tür ataklar sonrasında yorgunluk ve uykusuzluk baş göstermektedir.

Dünyanın en korkunç hastalıklarıYabancı Aksan Sendromu

Konuşma bozukluğu olan yabancı aksan sendromu, genellikle şiddetli kafa travmaları, beyin hasarı ve krizlerin bir yan etkisi olarak görülür. Bu sendrom kişinin aniden aksanını değiştirmesine, belki de hayatı boyunca hiç duymadığı şekilde konuşmasına neden olur.


Dünyanın en korkunç hastalıklarıGenital Retraksiyon Sendromu

GRS’den muzdarip kişiler bilişsel bir bozukluktur ve kişi cinsel organlarının yok olma derecesine gelecek kadar küçüldüğü korkusuyla yaşamaktadır. Bu sendrom özellikle cadılık, büyücülük gibi batıl inançların kuvvetli olduğu, gelişmemiş ve yeterli tıbbi desteğe ulaşamayan toplumlarda görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder