English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Mayıs 2012 Perşembe

Ev yapımı ketçap tarifi!



Hem yemeklerde hem de sos olarak kullanabileceğiniz ketçap şimdi de ev yapımı tarifiyle karşınızda!

Organik yiyeceklere daha fazla ilgi gösterildiği, besin değerlerinin korunmasına büyük önem verildiği şu günlerde pek çok hazır gıdayı evde de yapmak mümkündür. Yemeklerde, sos olarak ve kahvaltılarda kullanılan ketçap ise evde yapıldığında daha lezzetli olmaktadır.











Malzemeler
1 Adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kereviz sapı
2 diş sarımsak
1çorba kaşığı kişniş tohumu
2 adet karanfil
5 adet orta boy taze domates
500 gr. konserve doğranmış domates
100 ml. veya 1/2 su bardağı kırmızı şarap sirkesi
1,5 gr, 1 çorba kaşığı esmer şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder