3 Mayıs 2012 Perşembe
Ev yapımı ketçap tarifi!
Hem yemeklerde hem de sos olarak kullanabileceğiniz ketçap şimdi de ev yapımı tarifiyle karşınızda!
Organik yiyeceklere daha fazla ilgi gösterildiği, besin değerlerinin korunmasına büyük önem verildiği şu günlerde pek çok hazır gıdayı evde de yapmak mümkündür. Yemeklerde, sos olarak ve kahvaltılarda kullanılan ketçap ise evde yapıldığında daha lezzetli olmaktadır.
Malzemeler
1 Adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kereviz sapı
2 diş sarımsak
1çorba kaşığı kişniş tohumu
2 adet karanfil
5 adet orta boy taze domates
500 gr. konserve doğranmış domates
100 ml. veya 1/2 su bardağı kırmızı şarap sirkesi
1,5 gr, 1 çorba kaşığı esmer şeker
Etiketler:
ev yapımı ketçap,
ketçap nasıl yapılır,
ketçap tarifi,
sos çeşitleri,
sos yapımı,
Yemek Tarifleri,
zeytinyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder