English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Mart 2011 Pazar

Acem Çorbası





Acem Çorbası 
Malzemeler
* 1 Su bardağı kırmızı mercimek
* 1 Su bardağı ince bulgur
* 1 Yemek kaşığı biber salçası
* 1,5 Yemek kaşığı tereyağı
* 2 Litre su
* 2 Diş sarımsak
* 1 Tablet et suyu
HazırlanışıMercimek ve bulguru yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Çorba tenceresine suyu alıp içine mercimek ve bulguru ekleyin. İçine et suyu tabletini ilave edin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağın kabuklarını soyup incecik dilimleyin.
Tavaya tereyağını alıp sarımsağı kavurun. Üzerine salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Salçalı karışımı çorba tenceresine ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan indirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder