English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Mart 2011 Pazartesi

Pastırmalı Kurufasülye


Pastırmalı Kurufasulye
Malzemeler:
1 kutu (540 ml konserve) kuru fasulye
* 7-8 dilim pastırma (2 veya 3′e bölünmüş)
* 1-2 sivri biber veya 1 çarliston (tohumu çıkartılmış, doğranmış)
* 1 büyük domates (kabukları soyulmuş, küçük doğranmış)
* 2-3 taze soğan (doğranmış)
* yemek kaşığı ezilmiş domates (konserve)
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1/4 + 1/2 kap sıcak su
* Karabiber ve tuz

Hazırlanması:
* Kuru fasulye ve pastırma hariç tüm malzemeleri 1/4 kap sıcak su ile 15-20 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine 1/2 kap sıcak suyu ve fasulyeleri ilave edin.
* Yemeği, güvece veya fırına dayanıklı bir kaba geçirin. Üzerini aluminyum folyo ile örtün. Bıçak ucu ile aluminyum folyonun üzerine 4-5 tane delik açın.
* Önceden ısıtılmış 450 F (230 derece) fırında, yaklaşık bir saat pişirin.
* Bu arada orta boy bir tavanın içinde 1 yemek kaşığı tereyağı ile pastırmaların her iki tarafını da pişirin. Pastırmaları, pişen kuru fasulyenin üzerine dökün.
* Pilav, kırmızı soğan ve turşu ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder