English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Mart 2011 Pazar

Izgara Sebzeli Lazanya



Izgara Sebzeli Lazanya
Malzemeler:

* 1 patlıcan
* 1 kabak
* 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan
* 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gram’lık kutularda)
* 3 sarımsak
* 1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
* Zeytinyağı
* Tuz, taze öğütülmüş karabiber
* 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarella, dil, vb.)
* Yarım su bardağı Mihaliç Peyniri (parmesan, kaşar, vb.)
* 10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla)
* 3 Amerikan Biberi (bell pepper, capsicum)
Not:

* Bu lazanyada, bizim dolmalık ve salçalık güzel biberlerimizden de kullanılabilir. İstersek biberlerden ızgara değil de közleme yapabiliriz.
* Lazanyalarda kullanılan peynirler genellikle mozarella ve parmesan olmasına rağmen, kendi şartlarımıza göre değişiklik yapabiliriz. Lazanyanın katları arasında mozarella yerine kaşar, dil ya da onun benzeri peynirler ve eğer ıspanaklı bir lazanya yapılıyorsa lor peyniri, beyaz peynir kullanabiliriz. Üstü için ise sünmeyen ama eriyen bir peynir tercih edildiğinden, Mihaliç Peyniri ya da hiç olmadı tamamen kaşar peyniri kullanabiliriz.
* Barilla’nın hazır lazanyalarını kullandım ama Piyale’nin kenarları fırfırlı, haşlanması gereken lazanyaları da olabilir.
* Taze fesleğen yoksa kurusu kullanılabilir. Fesleğen damak tadınıza uygun gelmiyorsa taze ya da kuru kekik de olur.
* Ben bol sulu ve kıpkırmızı domates bulamadığım için domates konservesi kullandım. Bulursanız 800 gr civarında iyice olmuş, kıpkırmızı, sulu domatesler kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder