English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Mart 2011 Çarşamba

SİMİT MAKİNESİ



 Bursa'da proje tabanlı beceri yarışmasına katılan öğrenciler, otomatik simit makinesi yaparak kategorilerinde birinci oldu.Sıcak ortamda makine içerisinde muhafaza edilen simitler, bozuk para atıldığı takdirde müşteriye sunuluyor.
Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde 3 gün boyunca devam eden proje tabanlı beceri yarışmasının Bursa etabı tamamlandı. 10 kategoride yarışan toplam 95 proje jüri tarafından incelenerek değerlendirildi.
Yarışmada ilk 3'e giren ve mansiyona layık görülen projeler ödüllendirildi. Kategorilerinde ilk sırayı alan projeler 1-5 Mart 2010 tarihlerinde yine Bursa'da yapılacak olan bölge yarışmalarına katılacak. Dereceye giren okullara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, mesleki ve teknik eğitime olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Bu ilgi nitelikli eleman yetişmesi noktasında kaliteli öğrenciler yetiştirmekten kaynaklanmaktadır. Nitelikli eleman yetiştirme adına bu tür faaliyet çok önemli. Bu yarışma öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya çıkarma açısından çok önem arz etmektedir. Bu yarışmaya katılan herkes birincidir" dedi.
Törene katılan Vali Yardımcısı Selman Yenigün ise mesleki eğitimin önemine dikkati çekerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tören sonunda birinci olan ve dereceye giren projelerin okullarına ve öğrencilerine ödülleri verildi.
SİMİT MATİĞE BÜYÜK İLGİ

Yarışmada Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından yapılan 'kişisel ve sosyal hizmetler' alanında birinciliği elde eden 'benim için' isimli simit matik projesi büyük ilgi gördü. Otomatik olarak bozuk para atılması sonucu çalışan makine, sıcak ortamda saklanan simitleri müşteriye sunuyor. Proje hakkında bilgi veren projenin danışman öğretmeni Semih Aydın, "Bu proje öğrencilerimizin fikriydi. Daha hijyenik ortamda muhufaza edilebilecek olan simitler makine sayesinde iher ortamda sağlıklı şekilde satışa sunulabilecek. Bozuk para atılınca beyin sayesinde bilgisayar algılama yapıyor ve içerideki bant ile simit dışarı veriliyor. 30 simit hacmi olan bu makine her zaman içinde simidi sıcak tutuyor. 500 TL'ye mal olan bu proje günlük hayatta yaygınlaşacak" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder