English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Ocak 2012 Çarşamba

Bir küçük siyah elbise ile neler yapabilirsiniz?



Her kadının dolabında olması gereken, her anın her durumun kurtarıcısı, her forma girebilen, her aktiviteye uyabilen bir parça dediniz miydi hemen herkesin aklına o gelir; küçük siyah bir elbise. Küçük siyah elbiseler uzun uzun yıllardır, moda ne kadar değişse farklı trendler ortaya atılsa da gardırobumuzdaki başköşesini korumuş kimselere kaptırmamıştır.
Hani o dolabın başında dakikalarca içerideki kıyafetlerle bakışıp "giyecek hiçbir şeyim yok" dediğimiz anlarda siyah küçük elbiseler bir kahraman gibidir, çünkü o nereye gidiyor olursa olalım oraya uymaya hazırdır.

Ofiste:
Bir çalışan kadın olarak dolabıma kattığım kıyafetlerin ofiste giyilebilir olması benim için önemli bir kriter. Çünkü bir elbiseye ne kadar bayılırsam bayılayım, ofiste giyilemez kategorisinde ise bu o elbise haftanın tam 5 gününü daha başlamadan kaybetmiş demektir. Küçük siyah elbiseler bu konuda oldukça avantajlı çünkü ofis ortamınız ister çok kurumsal ister rahat olsun siyah elbiseler iş yerinde giymek için mükemmeller. Daha ciddi bir görünüm için (mesela toplantınız varsa) siyah elbisenizi krem tonlarında veya natural tonlarda bir blazer ceket ile tamamlayabilirsiniz.


Elbise: Herve Leger, Blazer ceket: Chalayan, Ayakkabı: Aldo, Çanta: Hermes, Küpe ve yüzük: Accessorize


Kızlarla Yemekte:
Tutun ki bir akşam kız arkadaşlarınızla en sevdiğiniz restorana gidip keyifli bir sohbet eşliğinde yemek yiyeceksiniz. Küçük siyah elbiseniz böyle durumlar için de biçilmiş kaftan. Rahat bir çift babet, her şeyinizi içine sığdırabileceğiniz XL çantanız ve trençkotunuzu da üzerinize geçirdiniz mi hazırsınız demektir.

Elbise: Herve Leger, Trençkot: Victoria's Secret, Babetler: H&M, Çanta: Rebecca Minkoff

Sevgiliyle Buluşma:
Gece sevgilinizle buluşup şık mı şık bir restorana gideceksiniz. Hem güzelliğinizle göz kamaştırmak hem de elegan bir tarz çizmek istiyorsunuz. Küçük siyah elbiseniz boş durur mu hiç, yine iş başında. Bu kez elbisenizi biraz daha geceye uygun hale getirmek için süet sivri burun topuklularınızla kombinleyebilirsiniz. Dikkat çekici bir kolye de taktıysanız tamamdır.

Elbise: Herve Leger, Kolye: Lanvin, Bilezik: Charlotte Russe, Ayakkabı: Casadei, Clutch: YSL


Partide:

Cuma gecesi şehrin en hareketli partilerinden birine katılacaksınız. Karanlıkta ışıl ışıl parlamalı, şıklığınızla göz doldurmalı birazcık da şaşalı olmalısınız. O zaman ihtiyacınız olan şey yine siyah küçük bir elbise ve onu tamamlayacak şaşalı büyük aksesuarlar. Mesela gösterişli kocaman bir kolye, payetli ayakkabılar ve yine parlak küçük bir clutch. Evden çıkmadan parfümünüzü de şöyle güzelce sıkmayı unutmayın!

Elbise: Herve Leger, Ayakkabı: Miu Miu, Kolye: Dannijo Bea, Clutch: Alexander McQueen, Yüzük: Bardot

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder