English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8 Ocak 2012 Pazar

Yeni bir yıl, yeni bir saç


Yüzünüz Kylie Minogue gibi ovalse 
 Yüzünüz çeneye ve şakaklara doğru daralıyorsa, siz de Kylie Minogue gibi oval bir yüze sahipsiniz demektir. Öyleyse çok şanslısınız çünkü bu yüz şekli hemen hemen her saç modelini taşıyabilir.








Çenenizin hizasında bob kesimleri, iri dalgalı uzun saçları, pixie kesimleri ve hatta kısacık saçları bile rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Yüzünüz Katie Holmes gibi kalp şeklindeyse
Eğer yüzünüz şakaklardan ve saç diplerinden daha genişçe başlayıp, çenenize doğru sivriliyorsa, siz de Rachel Bilson, Christina Ricci ve Katie Holmes gibi kalp şeklinde bir yüze sahipsiniz demektir. bu durumda dikkati gözlerinize ve yanaklarınıza çekmek çok doğru olacaktır. Bunun için Katie Holmes'un yandaki edgy bob'unu örnek alabilirsiniz.

Çene uzunluğunda ya da daha uzun saçlar kalp şeklinde yüzleri olan kadınlara çok yakışıyor. Fakat çenenizi özellikle ortaya çıkartacak kısa kesimlerden kaçınmalısınız. Mümkünse asimetrik kesimleri tercih edin.

Kirsten Dunst gibi yuvarlak bir yüze sahipseniz
Eğer sizin yüzünüz de yanaklarda geniş ve çene kısmında yuvarlak bir görünüme sahipse, sizin amacınız bu yuvarlak görünümü ortadan kaldırmak olmalı. Bunun için en iyi seçim çenenizin altında biten kat kat kesimler. Saç şeklinin Kirsten Dunst'ın yüzünü nasıl da incelttiğine bir bakın.

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlar dümdüz kesimlerden kaçınmalılar. Böyle bir sa. yüzünüzü daha da yuvarlak gösterecektir. Siz de Cameron Diaz gibi kat kat bir kesim tercih edebilirsiniz.

Scarlett Johansson gibi elmas şeklinde bir yüze sahipseniz
Eğer alnınız ve şakaklarınız dar ve imrenilecek kadar yüksekse, o zaman sizin yüz tipiniz elmas, tıpkı Scarlett Johansson ve Kate Bosworth gibi. Sizin amacınız dar çenenizin ve alnınızın görünümünü dengelemek ve yanaklarınızı belirginleştirmek olmalı. Bunun için çene hizasında bob kesimleri ya da omuz hizasında dalgalı modelleri tercih edebilirsiniz. Çok kısa ve yüzünüzün etrafında hiç saç bırakmayan kesimlerden kaçının. Her zaman yüzünüzü çerçeveleyen bir kaç tutam olmalı.


Liv Tyler gibi uzun bir yüze sahipseniz
Eğer yüzünüzün uzunluğu, genişliğinin neredeyse iki katıysa, uzun yüzlüsünüz demektir. sizin için ideal kesimler yüzünüzün uzunluğuna uzunluk eklemeyen ve daha geniş gösteren kesimlerdir. Liv Tyler'ın uzun kaküllleri yüzünü oldukça kısaltmış. Yumuşak dalgalar ve kıvırcık saçlar da ayrıca uzun yüzlü kadınlara çok yakışıyor.

Sakın ortadan ayrılmış çok uzun saçları denemeyin bile, bunlar sadece yüzünüzü aşağıya çekecektir. Eğer ille de uzun saç istiyorsanız, tıpkı Gisele'in yaptığı gibi dalgalı ve kabarık kullanın.

Eğer güçlü ve şakaklarınızdan daha uzun bir çene çizginiz varsa, sizin yüzünüz kare demektir. Yapmanız gereken çene hatlarınızı yumuşatmak olmalıdır. Bunun için havalı görünümlü , dalgalı, yüzünüzü çevreleyen saç modellerini tercih edin. Dümdüz kesimlerden ve çene hizası boblardan kaçının.

Yüzünüz Victoria Beckham gibi üçgense
Bu yüzler için kısa kesimler ideal, saçlarınızı aşağı sarkıtmaktan ve dikkati çenenize çekmekten kaçınmalısınız.

Bu yüzler için kısa kesimler ideal, saçlarınızı aşağı sarkıtmaktan ve dikkati çenenize çekmekten kaçınmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder