26 Ocak 2012 Perşembe
Kat kat Lazanya...
İtalyan mutfağından tüm dünyaya yayılan lazanyanın hamurunu mutfağınızda kendiniz yoğurarak, ister bol etli, ister bol sebzeli, her katta ayrı bir tat yakalayarak enfes lazanyalar hazırlayabilirsiniz.
BİBER SALÇALI LAZANYA HAMURU
(6-8 KİŞİLİK)
GEREKLİ MALZEMELER:
2 su bardağı un
2 yumurta
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 kaşığı biber salçası
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar, biber salçasını ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz varsa hamuru önce 1 numarada açın. Daha sonra sırasıyla 4-5 numaralarda 1-2 kere açın. Son olarak en ince yani 8 numara açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.
Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek mardane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin. Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.
Etiketler:
Kadın,
Lazanya,
lazanya malzemeleri,
lazanya tarifi,
malzemeler,
resimli tarifler,
tarif,
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder