English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Ocak 2012 Çarşamba

Elmalı Kurabiye


Malzemeler:

Hamur İçin:
•250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
•1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
•yarım su bardağı sıvıyağ
•1 pkt kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)



İç malzemesi:
•6-7 orta boy elma
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
•2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
•2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
1.Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
2.İç malzemesi için elmayı rendeleyin ve tencereye alın.
3.Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
4.Suyunu çekince tarçın, ceviz ve üzümleri ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
5.Hamurdan limon kadar bir parça kopartın, un serptiğiniz tezgâha alın yuvarlak daire şeklinde açın.
6.Bu daireyi sigara böreğinde yaptığımız gibi 8 eşit üçgen halinde kesin.
7.Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve iki kenarını kapatarak rulo yapın.
8.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırlanan kurabiyeeri dizin.
9.170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
10. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkmaktadır. Ölçüleri yarıya indirip hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder