English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Ocak 2012 Pazartesi

Vücut Tipinize Göre Giyinin

Giyim artık sadece görünüm amaçlı değil sağlığımızı korumak amaçlı da insanların hayatlarında büyük önem taşıyor. Bu nedenle insanların da bu konuda bilinçlenmesi ve hangi tür vücuda nasıl giyinilmesi gerektiğini bilmelidir.

Trend kırmızı

Valentino Garavani'nin moda dünyasına armağanı "Valentino kırmızısı" bu sezon yükselişini yaşıyor. Oldukça iddialı bir renk olduğu için çoğunlukla kaçındığımız kırmızı, maskülen formlardaki tasarımlarla buluştuğunda 'aşırı' seksi havasından uzaklaşıp daha giyilebilir bir hal alıyor. Siz de bu rengi ister tek bir parçada, ister minimal tasarımları bir araya getirerek tpeden tırnağa yorumlayabilirsiniz.



Geniş kalçalar

Aşağı doğru daralan parçalar kalçalarınızı daha çok ön plana çıkaracağı için boru paça pantolonlardan vazgeçmeyin. Omuz kısımları vatkalı dökümlü bir blazer ceket ile dikkatleri üst bölgenize çekin.


Minyon tipler

Dar üstler, mini etekler ve skinny pantolonlarla hatlarınızı vurgulayın. Baştan ayağa aynı renk giyinmek sizi olduğunuzdan daha uzun boylu gösterecektir.


Uzun boylular

Bu sezon podyumlara geri dönüş yapan maksi elbiseler kırmızıyla buluştuğunda ne kadar da çarpıcı oluyor değil mi? Siz de boyunuzun avantajını kullanın ve bu elbiselere gardırobunuzda yer açın.

Zaman Kaybetmeden Saç ve Makyajınızı Düzeltin


Saç ve makyajınıza çekidüzen vermeye hazırsınız, ancak radikal bir değişiklik istemiyor musunuz? Endişelenmeyin. Küçük değişikliklerin etkisi şaşırtıcı derecede büyük olabilir. İşte sizi bambaşka bir insan haline getirecek altı küçük adım.

Eyeliner’ı Makyaj Kutunuzdan Eksik Etmeyin
“Eyeliner, dikkatleri gözlere çekmenin kanıtlanmış yollarından birisidir ve çok kalın sürülmesi de gerekmez,” diyor Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow ve Isabella Rossellini gibi ünlülerin makyaj uzmanı Kimara Ahnert.
Yumuşak bir ifade için, sıvı eyeliner ya da kalemleri bir kenara atın ve katı bir eyeliner fırçasını üst kirpik çizginize uygulayın. Böylelikle eyeliner’ın dağılıp bulaşmasını engelleyerek doğal bir görüntü elde etmiş olursunuz. Göz alıcı bir makyaj istiyorsanız, gözleriniz maviyse koyu kahverengiyle, elaysa şarap rengi tonlarla, yeşilse de bronz tonlarıyla onları vurgulayabilirsiniz. Kahverengi gözlere ise zümrüt ve mor tonlarıyla derinlik ve ışıltı kazandırabilirsiniz.

Kaşlarınızı Belirginleştirin
Bir uzmandan yardım alarak kaşlarınızı daha dolgun hale getirebilirsiniz. “Kadınlar kaşlarını genellikle fazla inceltirler,” diyor ünlülerin kaş uzmanı Ramy. Ramy’nin mottosu “Emin değilseniz cımbızlamayın.” Düzgün, profesyonelce biçim verilmiş bir kavis, neredeyse toparlayıcı göz üstü serumları kadar etkilidir: Gözler daha canlı görünürken göz altı torbaları daha az fark edilir hale gelir. Kaş uzmanları, istenmeyen kaşları temizlemekten daha fazlasını yaparlar, kaş makasında kalan tüyleri de özenle kırparlar – bunu siz kendiniz yapmayı deneyecek olursanız, kaşınızda açık alanlar oluşmasına neden olabilirsiniz. Aynı zamanda belirgin olmayan, solgun kaşları da belirgin bir hale getirirler.

Saçlarınızı Bigudiyle Sarın
Orta boy bigudilerle saçınıza hacim kazandırmanız zor değil. “Bigudiler hem yıkanıp havluyla kurutulmuş saçta hem de yıkanmamış saçta etkilidir,” diyor stilist Domingo Serquinia. “Saçınızı sardıktan sonra fön çektirmiş gibi görüneceksiniz.” Elbette ki pahalı kimyasal işlemler kadar uzun süreli bir etkisi olmayacaktır, ama köpüklü ve yağ bazlı stillendirme ürünlerini kullanmasanız dahi saçınızı birkaç dakika bigudiyle sarılı tutarak en azından iki günü kurtarmış olursunuz. Stillendirme ürünleri yerine saçınıza son şeklini saç spreyiyle verin.

Saçınıza Renk Katın
Saç renginizden sıkıldınız, ama boyayı saçınızda tutmakla uğraşmak istemiyor musunuz? Bir saç koloristine gölge işlemini sorun. Renklerle aynı canlılığı onlar da sağlayabiliyorlar, ancak görünür diplere uygulama yapmadıkları için senede yalnızca üç kere saç koloristine giderek boyayı saçınızda tutabilirsiniz. Dahası, diyor saç koloristi Shanice Felix, “Yüz çevresine serpiştirilmiş birkaç gölge, yüzünüze tek renk boyayla elde edemeyeceğiniz bir canlılık getirecektir.”

Dudaklarda Kırmızıyı Tercih Edin
Doğal dudak renginizi sofistike, koyu kırmızı tonlarla değiştirerek yalnızca 10 saniyede farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Evet, bu size korkutucu bir değişim gibi geliyor olabilir, ama hafif böğürtlen rengi bir ruj ya da dudak parlatıcısıyla başlayabilirsiniz, diyor Ahnert. Pembe cilt tonuna sahip olanlar dışındaki hanımların taşımakta zorlandıkları mavi-kırmızı renkten başka artık çok daha fazla seçenek olduğunu da ekliyor. Eğer cilt renginiz zeytuniyse kiremit rengini, koyuysa da mor veya böğürtlen tonlarını deneyin.

Saçınıza Kâkülleri Hatırlatın
Yepyeni bir saç kesimi istiyor, ama buklelerinizden 15 santim kaybetmeyi tercih etmiyor musunuz? Pekâlâ! Kâkül, saç uzunluğunuzu feda etmeden istediğiniz o radikal değişikliği size verebilir. Serquinia, alnınızı boydan boya kaplayan kâküllerden vazgeçip yana atabileceğiniz daha hafif ve uzun katları tercih etmenizi öneriyor. “Düz yatay çizgiler çok sert görünür,” diyor Serquinia. “Bunun yerine saçınıza biraz hareket kazandırın ve katlı kâkülleri tercih edin.”

Kelly Brook’tan güzellik sırları!



Kelly sırlarını paylaştı Kıvrımlı vücut hatlarıyla dikkat çeken Kelly Brook, güzellik sırlarını paylaştı.

New Look adlı iç çamaşırı firması için hazırladığı yeni koleksiyonun tanıtımı için objektif karşısına geçen 32 yaşındaki Brook "Ben kadınların göğüslerini küçük gösteren sutyenleri sevmiyorum. Bence bir kadın kıvrımlarından memnun olmalı ve onları olabildiğince göz önüne çıkarmalıdır" diye konuştu.

Kelly Brook "Bu koleksiyonu tasarlarken de hem rahatlığa hem de kadının seksapelini öne çıkarmaya çalıştım" dedi.

Brook, formda kalma sırlarını ise şöyle sıraladı: "Gidebileceğim her yere yürüyerek gitmeyi tercih ederim. Düzenli olarak bular banyosuna girerim böylece toksinlerden arınırım. Ayrıca cinsel yaşamımın düzenli olmasına dikkat ederim. Çünkü sevişmek en iyi kardiyo egzersizidir."







Bu 5 kıyafeti her yerde giyebilirsiniz



Kıyafet seçiminde zorlandığınız veya en aceleniz olduğu zamanlarda sürekli sizin kurtarıcınız olabilecek bu kıyafetleri dolabınızda bulundurmanızda fayda var. Günümüz iş hayatı ve gündelik yaşam da özellikle kadınların sıkça karşılaştığı kıyafet tercihi sorunları artık bazı önlemlerle aşılabilir hale geldi...

Hem şık hemde her ortama uyumlu olması sebebiyle kurtarıcı kıyafet olarak nitelendirilen bu kıyafetler pek çok ünlü markanın da katalogları arasında yer alıyor.

Zaman zaman modacıların da dile getirdiği kıyafet uyumu ile ilgili alınabilecek önlemler arasında uyumlu kıyafetlerin bulundurulması da önemli bir etken olarak göze çarpıyor.





Bej blazer


Bu sert hatlı ceket modelinin bir kıyafeti baştan aşağı değiştirme özelliği var: tişört ve jean pantolon ikilisini anında şıklaştırabilirken beline takılan bir kemer sayesinde size seksi bir gece kıyafeti alternatifi sunar. Son zamanların en gözde nötr tonu olan deve tüyü rengi, siyah ve beyaz ile hoş bir uyum yakalarken çok parlak renklerle de göz alıcı bir kontrast oluşturur.

Kırmızı kolsuz elbise

Bazı siluetler çok moda ya da çok demode olur ama kolsuz, sıfır yaka, düz kesim bir elbise her zaman bir klasik olarak kalır. Bantlı sandaletler ve oldukça doğal bir makyaj ile güzel ama bir o kadar da rahat görünün. Ya da daha resmi bir ortam için koyu renk bir cekete yönelin. (Bonus: Bu cesur renk sayesinde aksesuarlara yüklenmenize de gerek yok.)

Klasik kalem etek

Bu dar görüntü (üzerinize oturmalı ama çok dar olmamalı) sizi saat 9'dan 5'e ve daha sonrasına taşıma kapasitesine sahip. Fazla geleneksel durmasını istemiyorsanız ceket giymeyin ve gömleğinizin kollarını kıvırın. Kırmızı ruj ve blok topuklu bir çift ayakkabı da bu konuda yardımcı olacaktır. Gece için de dekoltesi olan bir üst giyebilirsiniz.

Beyaz gömlek


Bir beyaz gömleğiniz mutlaka vardır değil mi? Onu dolaptan çıkarın ve hemen işe koyulun! Tüm düğmelerini ilikleyip bir de boynunuza sade bir kurdele takarak maskülen şıklığa farklı bir yorum getirebilir; şık bir gece eteği ile (ilk iki düğmesi açılmış ve kolları kıvrılmış olarak) kombine ederek de bir kokteylde tarzınızı konuşturabilirsiniz.

Açık lacivert skinny jean

Çok rahat olduğundan ve vücudunuzu daha zayıf gösterdiğinden eminiz ama bu herhangi bir jean pantolon değil. Kobalt mavisi, bu jean pantolonlara çok daha sofistike bir hava veriyor. Bilekte biten botlar ve kat kat giyilmiş hırka ve bluzlarla yeni hafta sonu üniformanız olmaya aday. Cesur bir aksesuar ekleyerek de rahatlıkla geceye geçebilir.

Hürrem Sultan'ın Gelinliği



Zerafet ve soyluluk dolu “şık” bir dünyaya davet eden Aşkın Göksu, hazırladığı birbirinden şık Hürrem Sultan gelinlik koleksiyonu ile tüm bayanları büyüledi!...

Abiye koleksiyonundaki başarısına gelinlik tasarımlarıyla iddialı çıkış yapan Aşkın Goksu; Hürrem Sultan koleksiyonunu yapmasındaki en büyük sebebinin ise ; bugunun ayakları üzerinde duran,ne istediğini bilen ve hedeflerine bu noktada ilerleyen iyi bir eş iyi bir anne olan türk kadınlarına Hürrem Sultan'ı çok benzettiği için koleksiyonuna yansıtmak istediğini ifade ediyor.


Aşkın Göksu; Osmanlı tarihinde ki gelmiş geçmiş en güçlü kadınlarından biri olan Hürrem Sultan’dan esinlenen koleksiyonunda; ipek şantuk,kristal boncuklar, swarovskiler adeta göz kamaştırıyor. Osmanlı döneminde kullanılan kabarık etekler ise koleksiyonun en dikkat çekenleri arasında yer alıyor.

26 Ocak 2012 Perşembe

Kat kat Lazanya...


İtalyan mutfağından tüm dünyaya yayılan lazanyanın hamurunu mutfağınızda kendiniz yoğurarak, ister bol etli, ister bol sebzeli, her katta ayrı bir tat yakalayarak enfes lazanyalar hazırlayabilirsiniz.

BİBER SALÇALI LAZANYA HAMURU

(6-8 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

2 su bardağı un

2 yumurta

Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

1, 5 kaşığı biber salçası

Tuz


HAZIRLANIŞI:

Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar, biber salçasını ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz varsa hamuru önce 1 numarada açın. Daha sonra sırasıyla 4-5 numaralarda 1-2 kere açın. Son olarak en ince yani 8 numara açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.

Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek mardane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin. Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.

Paris Moda Haftası'nda gece elbiseleri sahnede...



2012 Yaz Couture tasarımlarının tanıtıldığı Paris Moda Haftası tam gaz devam ederken, moda dünyasının devlerinden Christian Dior, Versace ve Chanel şovlarıyla davetlileri büyüledi.

23 Ocak'ta başlayan Paris Moda Haftası, 26 Ocak'ta sona erecek. Paris sokakları moda haftasının etkisiyle stile bürünürken, podyumlarda da ünlü tasarımcıların yarattığı eserlerin rüzgarları esiyor. Dolu dolu 2 günü geride bıraktığımız organizasyonda, şimdiye kadar Versace, Cristophe Josse, Bouchra Jarrar, Christian Dior, Giambatista Valli, Chanel, Givenchy ve daha bir çok Fransız Moda evinin koleksiyonları izlendi. Bu gün ise başta Valentino ve Jean Paul Gaultier olmak üzere 6 defile daha gerçekleştirlecek.
Moda Haftasının açılış defilesini Versace yaptı. Heykelsi tasarımları eminiz her renkte göz kamaştırırdı ama Donatella Versace metalik pastel tonları, dore, sarı ve limon yeşilini tercih etmişti. Cürretkar yerlerde konumlandırılmış tranparan paneller, zarif dekolteler ve mükemmel kesimler tüm tasarımları hayranlıkla izlememize yol açtı.

Paris Moda Haftası'nın dikkat çeken defilelerinden bir diğeri de Christian Dior'du. Christian Dior tasarımlarında Fransız esintisini sonuna kadar görmek mümkün. Transparan tafta kumaşlar ve A kesimli etekler kadınların kum saati şeklindeki figürünü ortaya çıkarmak için tasarlanmış gibi. Düz kumaşların üzerinde kontrast renklerden yapılmış işlemeler çok zarif ve şık görünüyor. Aynı zamanda deri ve ekoseli kumaşların da yer verildiği koleksiyona mutlaka bakmanızı öneririz.


Paris ve moda deyince akla gelen ilk isimlerden olan Chanel'in defilesi de dün gerçekleşti. Moda dahisi Karl Lagerfeld, yine Chanel çizgisinden kopmadan ve yine seksi görünümden taviz vermeden tüvitlerle, etek ceket takımlarla, payetli seksi gece elbiseleriyle harika bir koleksiyon yaratmış. En beğendiğimiz ayrıntılardan biri ise; diz kısmı parlak taşlarla işlenmiş külotlu çoraplar oldu...




















Yves Saint Laurent 2011/12 Kış


Tasarımcı Stefano Pilati dini öğelerden etkilendiğini inkar ededursun, podyumda gördüğümüz başlıklar ve pelerinler bize rahibeleri hatırlatıyor.
2011/12 kışında Yves Saint Laurent’te siyah yine başrolde. Zaten modaevinin imzası haline gelen renk bu sefer pelerinler, tulumlar, büyük rahibevari başlıklar ve kalem eteklerle karşımıza çıkıyor.

Stefano Pilati’nin kış sezonu için hazırladığı koleksiyon kesinlikle estetik harikası. Podyumda adeta canlı heykeller gibi yürüyen mankenler, göze oldukça hoş görünüyorlar.

Kısacası YSL, bu kış da elegan çizgisinden ve klaik şıklığından ödün vermeden olabildiğince çılgın bir koleksiyon sergiliyor.