English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Şubat 2012 Perşembe

Dört hamur 22 kurabiye



Birkaç temel malzeme ile hamuru hazırlayın. İlave tatlar, farklı şekiller ve süslemelerle kendi kurabiyelerinizi yaratın…

Tarçınlı hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 1 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu/ 2 çay kaşığı tarçın / 1 tutam zencefil

Portakallı hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 1 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu / 2 yemek kaşığı portakal suyu / yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Kakaolu hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 1 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu/ 4 tatlı kaşığı kakao

Vanilyalı hamur: 1.5 su bardağı pudra şekeri / 1 yumurta / 200 gr tereyağı / 2 paket vanilya / 1 paket kabartma tozu

Hamurları hazırlayın. İlave malzemelerle harmanlayın. Hamurlardan küçük parçalar koparıp şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

• Çikolatalı ve fındıklı kareler için, çikolatalı hamurdan kareler hazırlayın. Üzerine iri çekilmiş fındık serpip pişirin.
• Fındıklı barlar için, portakallı ve tarçınlı hamurlardan şekiller yapın. Üzerlerine iri çekilmiş fındıkları serpip pişirin.
• Kurutulmuş meyve parçacıkları ve Antep fıstıklı üçgenler için, tarçınlı hamuru kuru meyvelerle karıştırın. Şekil verip, üzerlerine Antep fıstığı ve toz şeker serpip pişirin.
• Parça çikolatalı ve Hindistan cevizli kurabiyeler için, vanilyalı hamura ince çekilmiş ceviz içi, çikolata parçaları ve Hindistan cevizi ilave edin. Şekillendirip pişirin.
• Kurutulmuş meyve parçacıklı kareler için portakallı hamura kuru meyveleri ilave edip yoğurun. Şekillendirip pişirin.
• Elmalı ve tarçınlı yuvarlaklar için, tarçınlı hamura küp doğranmış elma parçacıkları ilave edin. Şekillendirip pişirin.
• Çikolatalı katlı barlar için, vanilyalı hamuru yağlı kağıda yuvarlak şekilde incecik yayın. Üzerine çikolatalı glazür sürün. Antep fıstığı serpip üzerine bir kat hamur kapatın. Ortadan ikiye kesip, iki yarım daireyi üst üste yerleştirin. Fırın kağıdını katlayıp derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Dilimleyip pişirin.
• Kayısı marmelatlı rulolar için, tarçınlı hamuru yağlı kağıt üzerine uzunlamasına yayın. Üzerine incecik kayısı marmeladı sürüp, toz badem, Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirip derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Sonra dilimleyip pişirin.
• Kurutulmuş meyve parçacıklı ve ballı rulolar için, vanilyalı hamuru yağlı kağıt üzerine uzunlamasına yayın. Üzerine incecik bal sürüp, kurutulmuş meyve parçacıkları ve toz ceviz içi serpin. Yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirip derin dondurucuda 5 dakika bekletin. Sonra dilimleyip pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder