English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Şubat 2012 Cumartesi

Krokanlı ve Çikolatalı Kek



Malzemeler:

120 gr bitter çikolata
1 su bardağı un
5 yumurta
1 su bardağı tozşeker
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş badem



Çikolata kremalı krokan için

200 gr beyaz çikolata
8 çorba kaşığı krema
1 bardak tozşeker
1 çorba kaşığı su
Yarım su bardağı file badem
10 gr tereyağı

Süslemek için

1 tatlı kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Birkaç gümüş renkli şekerleme
3 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, rendelenmiş çikolata, çekilmiş badem ve elenmiş unu ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını ilave edip çırparak düzgün bir hamur elde edin.

Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba döküp üzerini spatula ile düzeltin. 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine kakao serpiştirip antepfıstığı ve gümüş renkli şekerlemelerle süsleyin.

Krokan için, şeker ve suyu tavada eritip karamelize olana kadar karıştırarak pişirin. File bademi ekleyip karıştırın ve yağlı kağıdın üzerine dilediğiniz şekilde yayıp soğumaya bırakın. Krokanları eşit büyüklükte kare parçalara kesin.

Krema için, beyaz çikolatayı bir kaba ufalayın. Krema ve tereyağını ekleyip kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kremayı krokanların yarısının üzerine sürüp kalan krokanlarla kapatın. Keki dilimleyip kremalı krokan ile servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder