English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Şubat 2012 Çarşamba

Lokumlu Kurabiye


Malzemeler:

40 adet

20 adet güllü lokum

İki buçuk su bardağı un

2 su bardağı buğday nişastası

l'er paket vanilya ve kabartma tozu

250 gram oda sıcaklığında margarin

2 adet yumurta

6 çorba kasığı tozşeker


Üzerine: Pudraşekeri

Hazırlanışı:

Öncelikle lokumları ortadan ikiye kesip, bir kenara alın. Daha sonra karıştırma kabına un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun (hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edin). Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 3x3 cm'lik kare parçalar kesin ve ortasına yarım lokum koyun. Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip, parmağınızla bastırarak kapatın.

Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağıl kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder