English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16 Şubat 2012 Perşembe

Sebzeli kuzu kebap protein bombası!


Kışın soğuklarına karşı dumanı tüten sebzeli kuzu kebap tarifini denemek ister misiniz?

Kebap, restoranda yediğimiz bir çeşit olsa da aslında evde yapmak da mümkün. Hem protein hem de vitamin ve mineral açısından zengin olan sebzeli kuzu kebap ile dengeli bir öğün geçirebilirsiniz. Yanına pilav gibi karbonhidrat içeren bir yan yemek eklediğinizde günlük besin değeri ihtiyacını da karşılayabilirsiniz. İşte muhteşem tarifin detayları:






Malzemeler
600 gr. kuşbaşı kuzu but
2 adet havuç
2 adet kabak
1 adet turp
4 dal kişniş
Baharat karışımı (Kekik, toz kırmızı biber, kimyon)
750 ml. su
Tuz ve karabiber

Adım Adım Yapılışı

1. Hazırlanışı
Sebzeleri temizledikten sonra iri küpler şeklinde doğrayın. Et ve sebzeleri sırayla tahta şişlere geçirin. fiişleri baharat karışımına bulayın. Kişniş yapraklarını dallarından ayırıp şerit şeklinde doğrayın ve şişlerin üzerine serpiştirin. En az 10 dakika buzdolabında dinlendirin. fiişleri NutriCook’un buhar sepetine yerleştirin. Tencereye 750 ml. su koyun; buhar sepetini tencereye yerleştirin. NutriCook’un kapağını kapatın.

2. Pişirme: NutriCook yanınızda!
Akıllı kontrol saatini 5 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.

05:00 + 10:00

3. Servise hazırlık
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Gerekiyorsa tekrar tuz, biber ekin. Sıcak olarak servis yapın.

Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
392 kcal
Protein: 29 gr.
Yağ: 26 gr.
Karbonhidrat: 10.4 gr.
Sodyum: 149 mg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder