English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Şubat 2012 Pazar

Ermiya Akay: "2012 gelinlikleri dar ve dantel ağırlıklı olacak"


Türkiye’de gelinlik denilince akla ilk gelen firmalardan birisi olan Akay Gelinlik’ten Ermiya Akay ile yapılan röportajı sizler için paylaşıyoruz. Gelinlik modası ile ilgili 2012 yılının değişikliklerini ve bazı detaylarını açıklayan Akay'ın bu alanda bizlere vermiş olduğu cevaplar işte şöyle:

Sektörün önde gelen markalarındansınız, bunun sırrı nedir?
Kaliteden ve müşteri memnuniyeti ilkelerimizden ilk günden beri taviz vermemiş olmak.

Akay gelinliklerini diğerlerinden ayıran en baskın özellikler neler?
Her gelin adayının kişisel özelliklerine göre modelin tespit edilmesi; provalı ve ölçülü dikim yapılması , kullanılan malzemelerin özenli seçilmiş olması; kalıp ve dikiş konularında senelerin birikimi ile varılmış olan bazı özel tekniklerin uygulanıyor olması… Ve sonuçta elde edilen ürünün kalite fiyat oranının emsallerine göre çok daha uygun olması baskın özelliklerimizden.


Kendi koleksiyonlarınız dışında, sipariş üzerine de çalışıyor musunuz?
Evet, en başarılı olduğumuz konulardan biri kişiye özel tasarım ve dikimdir, bu gelinlikler için olduğu kadar abiye kıyafetler için de geçerlidir.

Aksesuar ve takılar gelinlikte görünümü kusursuz kılmak için önemli mi?
Güzel bir tablo için çerçeve ne denli önemli ise güzel bir gelinlik için de aksesuar ve takılar o denli önemlidir.

Nefes kesen bir gelin için olmazsa olmaz diye nitelendirebileceğiniz ayrıntılar nelerdir?
Gelin adayının (ve yan yana geldiklerinde verecekleri görüntü açısından damat adayının da ) fiziksel özelliklerine uygun yaka ve etek formlarının doğru seçilmiş olması her gelini nefes kesen bir gelin yapar.

Neden bir outlet mağazası açtınız ve burada satılan ürünlerin farkı ne?
Outlet mağazamız, Kuyumcukent Wedding World ‘deki merkez showroom’ umuzun küçük bir bölümünde yer almakta ve hazır olarak tadilatlı satış yapmaktadır.

Buradaki ürünler geçmiş yıldaki koleksiyonlardan devam edilmeyen modellerin stoklarımızda kalanlarından oluşmaktadır. Herhangi bir kalite düşüklüğü , eskilik veya kullanılmışlık söz konusu değildir.

Bir kadının en özel gününde giyeceği kostümü seçmekte zorlanması çok doğal. Siz bunu nasıl kolaylaştırıyorsunuz?
Kısa sürede yapıyoruz bunu , en fazla 1 saatte uygun modeli ( yaka ve etek formunu ) gelin adayımızın da onayı ile belirleyip kumaş ve süsleme/işleme detaylarına geçiyoruz. 20 sene artı bir saatte.

Bir gelin adayından gelen ve şimdiye kadar sizi en çok şaşırtan talep ne oldu?
Yeni nesil gelin adaylarımızın yaratıcı ve araştırmacı kişilikleri olağan üstü gelişmiş durumda. Biz de buna ayak uydurmayı becerebildik ve artık şaşırmıyoruz. Sadece gelin adayımızın kişisel ve fiziksel özelliklerine uygun olmayan bir talebi olursa, nazikçe bunun yanlışlığını gösterip gelin adayımızı ikna ediyoruz.

Sürekli değişen moda akımlarından nasibini alan gelinliklerde artık beyaz/ kırık beyaz dışında da renkler tercih ediliyor. En çok rağbet gören renkler hangileri ve bunları tasarımlarınızda ne şekilde kullanıyorsunuz?
Son 20 senedir gelinlik konusundaki yeniliklerin çoğuna imza atmış bir ekibiz ancak kırık beyaz konusunda biraz tutucuyuz sanırım, henüz uçuk ve pastel renkleri gelinlerimize önermeye başlamadık.

Önümüzdeki sezonlarda bizi bekleyen gelinlik trendleri neler?
Daha dar ve bedene oturan kesimler ve dantel özelliklerinin ön plana çıkacağı, işleme ağırlığı devam eden modeller 2012’de gündemde olacak.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder