English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Temmuz 2012 Salı

Bratislava gezi rehberi…

Bratislava gezi rehberi…Slovakya’nın başkenti olan Bratislava, ülkenin en çok ziyaret edilen şehridir. İşte Bratislava’da gezilecek yerler…

Bratislava Kalesi

Bratislava şehrini tepeden göre kaleye dair ilk tarih kayıtlar 907 Salzburg Yıllıkları’nda yer alır. Kale, Taş Devri’nden beri yerleşim yeri olarak kullanılmaktadır. 10. yüzyılda Bratislava önemli bir şehir haline geldi. Taştan inşa edilen saray ve St. Salvator Kilisesi ile 11 yüzyılda Macaristan eyaletinin büyümesinde önemli rol oynadı. Zaman içerisinde Gotik, Rönesans ve Barok stillerinde tekrar inşa edildi.


Devin Kalesi

Slovakya’daki en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri olan Devin Kalesi’ne ait bilgiler M.Ö. 5000 yıllarına dayanır. Roma İmparatorluğu zamanında askeri üs olarak kullanıldı. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır ve ziyaretçilere açıktır.
St. Martin Kilisesi

14. yüzyıl başlarında başlayan inşası 1452 yılında tamamlanmıştır. Uzunluğu 69.37, genişliği 22.85 ve yüksekliği 16.02 metredir. Zaman içerisinde dönemin mimari stiline bağlı olarak değişik şapeller eklenmiştir.

Michael Kapısı

Orta çağ şehir duvarlarından geriye kalan tek korunmuş kapıdır. Gotik temelleri 14. yüzyılın ilk yarısında atılmıştır. 1511-1513 yılında yükselmiş ve 1753-1758 yılları arasında günümüzdeki görüntüsüne kavuşmuştur. 51 metre yüksekliğindeki kulenin tepesinde St. Michael heykeli bulunmaktadır. Günümüzde Silah ve Şehir Savunma Müzesi içerisinde yer almaktadır. Kuleden görülen şehir manzarası dillere destandır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder