English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Temmuz 2012 Salı

Makyajın kalıcı olması için

Bayanların günlük hayatta özellikle iş kadınlarının en çok karşılaştığı sorunlardan biri de makyaj tazelemek zorunda kalmaları. Sabah yaptığınız makyajın kalıcı olmasını ve tazeleme ihtiyacı duymamasını istiyorsanız yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederim...

-->
Özellikle çalışan bayanların en büyük sıkıntılarından biride makyaj tazelemek veya rujlarının ilk sürdüğü canlılık ve parlaklıkta kalmasını sağlamaktır. Bayanları kolay uygulanabilir ve bir o kadar da kalıcı makyaja kavuşturmak için ip uçları araştırdık.

Ruj Kalıcılığı için;

1- Dudak kalemiyle (tabiki kullanacağınız ruja ve dudak renginize uygun) dudakların hatlarını belirleyin ve içine de hafifçe dudak kalemini uygulayın.

2- Kalemin üzerine bir kat hafif pudra rürüşü yapın.

3- Kullanacağınız ruj yada parlatıcıyı sürdükten sonra bir kat daha pudralayıp dudakları son olarakta tekrar kullanacağınız ruj parlatıcıyı uygulayın. İnanın eskisinden çok daha kalıcı dudak makyajına sahip olacaksınız.

Fondöten Kalıcılığı İçin;

1- Temizlenmiş bir cilt olmalı öncelikle. Çünkü temiz bir zemin her zaman üzerine yapılan her işlemi çok daha güzel gösterir ve kabul eder.

2- Cildimize uygun bir nemlendiriciyi makyajımızdan yarım saat önce cildimize uygulayalım ki; nemlendirici cilt gözeneklerine yerleşsin fondöten onunla beraber cildimizin alt kısmına yerleşmesin.

3- Nemlenen cilde yine cilt tonumuza ve yapısına uygun bir fondöten uygulandıktan sonra; elimizle yüzümüze hafif bastıralım ve fondöteni yerleştirelim. Kalıcılığı böylece daha artırmış oluruz.

4- Fondötenden sonrası daha uzun süreli makyajı kalıcılığı için pudra kullanmak en mantıklısı. Hem bebeksi bir cilde, hemde gün boyu sizi kurtaracak bir makyaja sahip olabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra cildimize uygulayacağımız her işlem daha kalıcı olacaktır hanımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder