English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Temmuz 2012 Cuma

Ev Yapımı Antep Fıstıklı Dondurma

Ev Yapımı Antep Fıstıklı DondurmaEn sevdiğimiz lezzetlerden biri olan Antep fıstıklı dondurmayı evde de yapabilirsiniz.

Yazın sıcak akşamlarında sizi serinletecek bir lezzet olan Antep fıstıklı dondurma ile keyifli sohbetler edebilirsiniz.

Malzemeler:

550 gr. süt
6 adet yumurta sarısı
170 gr. şeker
240 gr. krema
200 gr. toz antep fıstığı

-->

-->
Tarifin Hazırlanışı
Fistigi ve bali rondoya koyup, fistiklar iyice kiyilana kadar cekin. Kremanin yarisini (250 ml single cream) bir teflon bir tencereye alip kisik ateste, kaynamaya baslayana kadar isitin. Icine pudra sekerini ekleyip karistirarak eritin. Kremayi fistigin uzerine azar azar ekleyip her seferinde rondoyu calistirin. Boylece koyu kivamli ve puruzsuz bir karisim elde edeceksiniz. Vanilini ekleyip karistirin ve buzdolabina kaldirip sogumaya birakin.
Geriye kalan kremayi (250 ml double cream) hafifce katilasmaya baslayincaya kadar cirpin. Buzdolabindan aldiginiz soguk fistikli karisimi yavas yavas kremaya katip ikisi ozdeslesene kadar cirpin.
Makinanizi kurup calistirin, dondurma karisiminizi yavas yavas hazneye bosaltin ve katilasip istediginiz kivami alana kadar makinayi calistirmaya devam edin. Dondurmayi bir saklama kabina aktarip buzluga kaldirin, servis yapmadan 5-10 dk kadar once cikarip hafifce cozulmesini bekleyin. Dondurmanizi en gec bir haftada tuketin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder