English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Vücut Tipine Uygun Pantolon Nasıl Seçilir

Kadınların giyim konusunda çok titiz davranmaları normal. Çünkü bir kadın sadece pantolon tercihiyle bile çok değişebiliyor. İnanılmaz püf noktaları olan kıyafet seçimi kadınları istedikleri görünüme sokabiliyor...

-->
Pantolon, sezonun modası ne olursa olsun herkesin dolabında bir mihenk taşı, bir vazgeçilmez. Vücudunuza yakışan doğru pantolonu bulmaksa işte tam da bu yüzden çok önemli.

Doğru pantolonu seçtiğinizde daha zayıf, daha uzun, daha kıvrımlı, kısacası daha güzel görünebilirsiniz. Vücut şeklinizi iyi tanıyor ve biliyorsanız, sizin içim mükemmel olan pantolonu bulmak an meselesi! Yazının devamını okuyun yeter!

Pantolon, sezonun modası ne olursa olsun herkesin dolabında bir mihenk taşı, bir vazgeçilmez. Vücudunuza yakışan doğru pantolonu bulmaksa işte tam da bu yüzden çok önemli. Vücut şeklinizi iyi tanıyor ve biliyorsanız, sizin içim mükemmel olan pantolonu bulmak an meselesi! Yazının devamını okuyun yeter!

Armut:
Armut tipi vücuda sahip olanların üst bölgesi dar ve ince, alt bölgesi ile geniş ve kalındır. Küçük göğüslere, incecik bir bele, belirgin bel kıvrımlarına, geniş kalça ve basenlere sahiptirler.

Eğer siz de bir armutsanız, boru paça ve koyu renk pantolonlar tam sizlik. Kesinlikle kaçınmanız gereken modeller ise havuç pantolonlar ve renkli ya da desenli pantolonlar. Renk ve desen doğal olarak dikkati toplayacağından bunu alt değil üst bölgenize saklamanızı öneririm. Mesela koyu renk boru paça bir jean üzerine cıvıl cıvıl renk ve desenlerle dolu bir bluz veya büyük kolyeler, küpeler ile dikkati üst bölgeye yoğunlaştırın. Ayrıca yüksek bel de kalçayı daha geniş gösterdiğinden, düşük bel pantolonları tercih edin.

En büyük kurtarıcınız olan topuklu ayakkabıları da atlamayın. Pantolonunuzun altına mümkünse topuklu ayakkabı giyin, böylelikle bacaklarınız daha uzun ve ince, kalçanız da daha kalkık görünsün.

Elma:
Elma tipi vücuda sahip olanların üst bölgesi geniş, alt bölgesi ise incedir. Orta ya da büyük göğüslere, kalın bir bele, belli belirsiz bir bel kıvrımına, incecik ve şekilli bacaklara, dar kalçalara sahiptirler.

Eğer siz de bir elmaysanız, favori pantolonunuz en dar paçasından bir jean! Alt bölgeniz ince olduğundan aslında hemen her türlü pantolonu giyebilirsiniz. Hatta desenli ve renkli pantolonlarla da ince olan alt tarafınıza dikkati çekmenizde hiçbir sakınca yok. Birçok vücuda yakışmayan baggy ve havuç pantolonlar bile sizin üzerinizde güzel duracak, içiniz rahat olsun.

Kaçınmanız gerekenler ise bel kıvrımınız belirgin olmadığı için burayı vurgulayacak kalın kemerler. Ayrıca pantolonunuzun üzerinize giydiğiniz bluzların vücudunuza çok yapışmadığından ve dökümlü durduğundan emin olun.

Kum Saati:
Mükemmel vücut tipi olarak da bilinen kum saati vücuda sahip olanların büyük göğüsleri, incecik bir beli ve geniş kalçaları vardır. Bel kıvrımları oldukça belirgindir.

Eğer siz de bir kum saati vücuduna sahipseniz öncelikle pek şanslı olduğunuzu bilin! Kum saati genel olarak atletik bir vücut tipidir. Pantolon olarak bol paça pantolonlar ve düşük beller tam size göre! Baggy/şalvar pantolonlar, havuç pantolonlar ise kalçaları olduğundan büyük gösterdiği için kara listenize girebilir.

Pantolonlarınızı en güzel şekilde kombinlemek için üzerinize fazla yapışan bluzlardan ve kıvrımlarınızı boşa harcayacak aşırı bol kıyafetlerden kaçının. Sizin için en iyisi ne çok dar ne de çok bol, ortayı bulmak. Güzel bel kıvrımınızı vurgulamak ve pantolonlarınıza hareket katmak için kalın kemerler de kullanabilirsiniz.

Dikdörtgen:
Dikdörtgen vücut tipine sahip olanların kıvrımsız düz ve atletik bir vücudu vardır. Hem üst hem de alt bölge hemen hemen aynı ve incedir. Bel kıvrımı ise belli belirsizdir. Bu tip vücuda sahip olanlar genelde pek kilolu olmazlar.

Skinny pantolonlarla ince silüetinizi ortaya koyabilirsiniz! Daha cool ve rahat bir görünüm için boyfriend jeanleri de deneyebilirsiniz. Bu jeanler düz vücut hatlarınızla mükemmel bir uyum gösterecektir. Vücut tipiniz pantolonda her türlü ayrıntıyı kaldırabilecek cinsten. Bu yüzden fermuarlı paçalar, cepler sizi bekliyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder