English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Temmuz 2012 Cuma

İtalya’dan serin tatlar

Mua Gelatieri d’İtalia şeflerinin taze mevsim meyvelerinden ve doğal malzemleri kullanarak yarattığı enfes dondurmaları siz de mutfağınızda hazırlamak ister misiniz?


Kayısılı dondurma (sorbe)

Malzemeler
250 g taze ve olgun kayısı
135 g su
115 g şeker

Hazırlanışı:
Kayısıları robotta püre haline getirin. Suyu 60 dereceye ısıtın. Şekeri ve kayısı püresini suya ekleyin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor. Limonlu dondurma (sorbe)

-->

Limonlu dondurma (sorbe)
Malzemeler
120 g tazr sıkılmış limon suyu
230 gsu
80 gşeker

Hazırlanışı:
Suyu 60 derecede ısıtın, içine şekeri ve limon suyunu ilave edin. Karışın oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.




Bitter çikolatalı dondurma (Sorbe)
Malzemeler:
150 g iyi kalite bitter çikolata (en az yüzde 75 kakao oranı)
270 g su
80 g şeker

Hazırlanışı:
çikolataları benmari usulü eritin. Yani metal bir kabın içine koyun, bu kabı da kaynayan suya oturtun ve çikolatanın erimesini sağlayın. Suyu 60 derecede ısıtın ev erimiş çikolatanın üzerine ilave edin. En son şekeri de bu karışıma ekleyin. Karışımı oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirisiniz. Bu durumda daha kremsi br yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder