English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

14 Ekim 2011 Cuma

Dövme boyasının zararları



Dövme boyasının zararları nelerdir? Dövme cilt kanseri yapar mı? Dövmenin cilde ne gibi zararları olur? Dövme cilde zararlımıdır?

İşte yapılan sonr araştırmaya göre dövme boyalarının cilt üzerindeki etkileri…
Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan araştırmaya göre, dövme boyalarının cilt kanserine neden olduğu saptandı. Bir çok kişinin severek yaptırdığı dövmelerin, mürekkebinde bulunan, kurşun, nikel ve titanyum cilt kanserine neden oluyor.
Cilt kanserini tetikleyen bu maddeler, dövme yaptıran kişileri olumsuz etkiliyor. Özellikle siyah mürekkeplerde bulunan bu maddeler, cilt kanseri riskini arttırıyor. Bilim adamları organik boyaların piyasada olduğunu fakat bu boyaların büyük bir kısmının Sağlık Bakanlığı tarafından izni bulunmadığını belirtti. Organik olarak adlandırılan boyaların bir çoğunun cilt kanserine neden olan maddeleri taşıdığını ve riski büyüttüğü belirtiliyor. Bazı dövmecilerin organik boya adı alında, yazıcı boyası ve araba boyası kullandığı belirtiliyor. Bilim adamları, dövme boyası üreten şirketlerin boyalarının sağlıklı olduğunu ve ticari sır nedeni ile boyaların içeriğini vermediklerini belirtiyor. Uzmanlar dövme yaptıracak kişilerin, oldukça dikkatli olmalarını ve güvendikleri yerlerde yaptırmalarında yarar olduğunu belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder