English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Ekim 2011 Pazartesi

Retinopati tedavisi



Retinopati tedavisi nedir? Retinopati tedavisi nasıl olur? Retinopati tedavisi mümkün müdür? Retinopati için doğal bir tedavi yöntemi var mıdır? Retinopati ne demektir?

İşte Retinopati tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler..

Son yıllarda geliştirilen lazer tedavisi, retinopatinin ne­den olduğu tahribatı onarmada büyük yararlar sağlamak­tadır. Retinanın maküladan uzak çevre kısmına uygula­nan lazer, yeni kan damarlarının oluşmasını önler. Teda­viye ne kadar erken başlanırsa başarı olasılığı o kadar yüksek olur. Bu nedenle, gözlerinizi yılda bir kere muaye­ne ettirmeniz retinopatiyi önlemede büyük önem taşır.

Lazer tedavisine ihtiyacınız varsa, bu hizmeti veren bir kliniğe başvurmanız gerekir. İşlem esnasında, öncelikle re­tinayı daha kolay görmek için göz bebeğinizi genişleten bir göz damlası kullanılır. Daha sonra, doktor, kamera yardı­mıyla gözünüzü inceleyerek retinanın hangi kısımlarının tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirler. Bu sırada, başınızı sa­bit tutabilmek için özel bir desteğe dayarsınız. Tedavi ge­nelde ağrısızdır. Sadece lazer kullanılırken kısa ışık parla­maları görürsünüz. Bazen tek bir seansta birkaç yüzden fazla parlama olabilir. Her bir gözünüz için birkaç seans te­davi görmeniz gerekebilir ve seanslardan sonra görüşünüz 24-48 saat boyunca bulanabilir.

Retinopati tedavisi için sorularınızı ve olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi alt kısımda yer alan yorum formunu kullanarak bizlere iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder