English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8 Ekim 2011 Cumartesi

İncirin faydaları nelerdir?



İncirin faydaları nelerdir? İncir hangi hastalıklara iyi geliyor? İncirin içeriğinde hangi besin öğeleri yer aliyor? İncirde bulunan vitaminler nelerdir?

İşte incirin faydaları hakkında merak ettiğiniz bazı satırlar.

Hem yaşı hem de kurusu rahatlıkla tüketilebilen incir, birçok hastalığa karşı da önlem niteliğinde. İncir meyvesinin faydalarını Diyetisyen İdil D. İmamoğlu anlattı.


Dünyada en çok ülkemizde yetiştirilen bu meyve, Osmanlı’dan bu yana mutfak kültürümüzde de yaygın olarak yer almaktadır.

Taze incirin 100 gramında 63 kilokalori enerji bulunurken, 100 gram kuru incirde 284 kilokalori bulunmaktadır.

İncir A, B1, B2, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum ve potasyumdan zengin bir meyvedir.

2 Adet taze incir kalsiyum içeriği açısından 1 bardak süte eşdeğerdir. Bu nedenle gelişme çağındaki çocuklar, hamile ve emziren kadınlar ile menapoz sonrası kadınlar için son derece önemli bir meyvedir.

İncir, yüksek oranda posa içeren bir meyvedir. Hem çözünebilen hem de çözünemeyen posayı bir arada bulundurur. Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Bunun yanı sıra öksürük, bronşit ve astım gibi rahatsızlıklara da iyi gelir. Aynı zamanda hastalıklardaki kilo kayıplarının, iyileşme dönemlerinde telafi edilmesine destek olabilir.

Yaşlanmak istemiyorsanız düzenli olarak incir tüketmeye özen gösterin. İncir aynı zamanda yüksek oranda anti oksidan içeren bir meyvedir.

Yüksek oranda karoten, lutein ve tannen içermektedir. Bu sayede yaşlanmanın vücuttaki etkilerini geciktirmeye yardımcı olur.

Yüksek oranda pektin enzimi içermesi nedeniyle incir, kolesterolün düşürülmesinde de etkin bir maddedir. Bu nedenle günde 2 adet incir tüketimi kolesterolün düşürülmesine önemli fayda sağlar.

Yüksek oranda demir içeriğinin yanı sıra C vitamini de içeriyor olması, incirdeki demirin emilimini olumlu yönde etkilemektedir. Böylece yüksek emilim oranına sahip bir demir kaynağı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder