English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

14 Ekim 2011 Cuma

Solaryum beyni uyuşturuyor!



Solaryum beyine zarar verir mi? Solaryumun beyne zararları nelerdir? Solaryum beynimizi nasıl etkiliyor? Solaryumuna girmek tehlikeli midir?

İşte solaryumun beyin üzerindeki etkileri.
Bayanların vazgeçemedikleri alışkanlıklar arasında yer alan solaryum, beyne büyük zararlar veriyor. Bilim adamları solaryum cihazlarının beyne büyük zarar verdiğini belirtti. Uzmanlar her mevsim bronzlaşmak isteyen bayanları uyarıyor.


Araştırmaya katılan kişilerden iki seans solaryumda bronzlaşmaları istendi. Seansa giren kişileri iki gruba ayıran bilim adamları, bir gruba UV filtresi kullanılarak, UV ışınları devre dışı bırakıldı. Bir sonra ki seansta ise gönüllüler UV ışınlarına maruz kaldı. Seans bitiminde araştırmaya katılan gönüllüere kendilerini nasıl hissettikleri soruldu ve beyinde ki kan akımının ölçümü yapıldı. UV ışınlarına maruz kalan kişilerin, uyuşturucu kullanan ve alkol kullanan kişilerle aynı tepki verdiği belirtildi. Bilim adamları solaryum cihazlarının beyni uyuşturduğunu ve beynin yanlış sinyaller almasına neden olduğunu belirtiyor. Otuz yaşının altında ve yıl da on kere solaryuma giren kişilerin girmeyen kişilere oranla daha riskli olduğunu ve cilt kanseri riskini sekiz kat arttırdığı belirtiliyor.

Solaryum beyni uyuşturuyor! yazısı hakkında sorularınızı olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bizlere ileterek daha faydalı paylaşımlar yapmamızı sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder