English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Ekim 2011 Çarşamba

Hafif meyveli tatlılar




Orman meyveleri, ananas, elma, armut, lime, şeftali, vişne… Point Hotel Barbaros’un usta şefi Serdar Özkan, tüm bu meyveleri kullanarak nefis tatlılar hazırladı. Ağır hamur tatlılarına kıyasla çok daha hafif bu lezzetlerle, tatlı isteğinizi bastırırken formunuzu da koruyabilirsiniz. Tabii abartmamak koşuluyla!
ELMA DOLGULU ANANAS TATLISI
Malzemeler:
➤ 1 adet taze ananas
➤ 150 gr toz şeker
➤ 1 tutam vanilya
➤ 1 adet elma

➤ 1 tutam toz tarçın
➤ 2 top vanilyalı dondurma
Yapılışı: Ananası soyup ortasını oyduktan sonra bir tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Şekerini ilave edin ve aroma vermesi için vanilya koyun. Başka bir yerde elmayı soyup rendeleyin, tarçınla birlikte soteleyin. Biraz renk aldıktan sonra elmaları ocaktan alabilirsiniz. Ananasları da yumuşadığında ocaktan alın. İçerisine sotelenmiş elmayı doldurun. Soğuduktan sonra üzerine vanilyalı dondurma koyarak servis edebilirsiniz.
ORMAN MEYVELİ SORBE
Malzemeler:
➤ 60 gr ahududu
➤ 60 gr çilek
➤ 60 gr böğürtlen
➤ 60 gr yaban mersini
➤ 60 gr vişne
➤ 100 gr toz şeker
➤ 3 adet yumurta beyazı
➤ 150 gr yoğurt
Yapılışı:
● Meyvelerin hepsini şekerle birlikte tencerede bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin.
● 3 adet yumurta beyazını mikserde kar gibi olana kadar çırpın ve meyve karışımına yavaşça ilave edin. Son olarak yoğurdu ekleyin ve yavaşça karıştırın. Karışımı bir kaba alıp derin dondurucuda 4 saat dondurun.
● Dondurucudan çıkarın, iyice karıştırarak buz kristallerini kırın ve 4 saat daha dondurun. Tekrar karıştırın, 4 saat daha dondurarak tamamen katılaşmasını sağlayın. Artık servise hazır!
● Servis yapmadan önce sorbeyi 20 dakikalığına dondurucudan, buzdolabı kısmına alın. Dondurma kaşığı ile servis yapacağınız kaba alın ya da kabı ters çevirip, sorbenin çıkmasını sağlayın ve keserek servis tabaklarına koyun. Meyvelerle süsleyerek soğuk olarak servis edin.
ARMUT POŞE
Malzemeler:
➤ 2 adet armut
➤ 200 gr şeker
➤ 400 gr su
➤ 1 su bardağı beyaz şarap
➤ 1 tutam taze kekik
➤ 2 gr toz zerdeçal
Yapılışı: 1 su bardağı beyaz şarabı bir tencereye koyun ve kaynamaya başlayınca içerisine geri kalan malzemeyi ekleyin ve armutları koyun. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak armutlar yumuşayana kadar pişirin. Armutlar yumuşadığında pişmiş demektir ve ocaktan alabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak tercihinize göre servis edebilirsiniz.
AHUDUDU VE ŞEFTALİLİ GRANITA
Malzemeler:
Ahududulu için:
➤ 100 gr su
➤ 40 gr şeker
➤ 150 gr frambuaz (dondurulmuş da olabilir)
Şeftalili için:
➤ 100 gr su
➤ 40 gr şeker
➤ 2 adet olgunlaşmış şeftali

Yapılışı: Küçük bir sos tenceresine su ve şekeri koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Soğuduktan sonra ahududuyu ilave edip karıştırın ve bir robot yardımı ile çekin. Aynı işlemi ayrı bir kapta şeftalilere de uygulayın. Fakat bu kez şeftalileri püre haline getirip şerbetin içine ilave edin.
Her iki karışımı da saklama kaplarına alıp buzluğa koyun, ağzını kapatın. 2 saat sonra büyük bir çatal yardımıyla karışımı iyice karıştırın. 2 saat sonra tektar çıkarıp karıştırın. Eğer hemen servis etmiyorsanız ağzını kapatıp dolapta saklayın. Servis etmek istediğinizde dondurucudan buzdolabının alt kısmına alıp 30 dakika kadar hafif yumuşamasını bekleyin. Çatalla karıştırıp hemen servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder