English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10 Ekim 2011 Pazartesi

Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelen besinler



Yorgunluk ve halsizliğe gelen besinler nelerdir? Yorgunluğa iyi gelen yiyecekler nelerdir? Hangi besinler halsizliği giderir? Hangi gıdalar yorgunluk için birebirdir?

İşte yorgunluk ve halsizlik için birebir yiyecekler!


Sonbaharla birlikte vücudunu soğuk kış aylarına hazırlamak isteyen, mevsim geçişi nedeniyle yorgunluk ve halsizlik hisseden birçok kişi, Ankara’daki aktarlara yoğun ilgi gösterdi.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte yaşanan mevsimsel değişiklik, insan vücudu üzerinde farklı bir takım etkiler bırakırken, doğal bitkilerin yardımıyla vücudun hem mevsimsel değişikliğe alışmasını hem de kış mevsimine hazırlanmasını sağlamak mümkün.

Aktarlık yapan Muharrem Utku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yorgunluk ve halsizlik şikayetiyle birçok insanın kendilerine başvurduğunu söyledi. Yorgunluk ve halsizliğe karşı kırmızı ginsengin kullanılmasını tavsiye ettiklerini ifade eden Utku, Ginseng hakkında bilgi verdi.

“Ginseng vücut direncini arttırır ve vücuda canlılık verir. Çin ve Amerika’da yetiştirilenler var ama en iyisi Güney Kore’de yetiştirilen kırmızı ginsengdir. Sonbahar aylarında kullanılabilecek en iyi ürün, ginsengdir.”

Yorgunluk şikayetiyle gelenlere, her gün bir kaşık B vitamini açısından zengin arı polenini tüketmelerini önerdiklerini belirtti.

Utku, ”Arı poleni yorgunluk için birebirdir. Arının ürettiği her şey vücudumuz için faydalıdır. Arı poleni her gün bir kaşık tüketilebilinir hiçbir zararı yok” dedi.

Mevsim geçişlerinde havlıcan, zencefil, tarçın, zerdeçal, karanfil tüketilmesinin son derece faydalı olacağını ifade eden Utku, doğal antibiyotik olan propolisin de kullanılabileceğini söyledi.

Utku, ”Propolisi, arı kışın hastalıklardan korunmak için yani kendini kışa hazırlamak için üretir. Biz bu ürettiği propolisin fazlasını alarak kullanırız” şeklinde konuştu.

Utku, multivitaminler ve antioksidan özelliği bulunan üzüm çekirdeğinin de kullanılabileceğini ifade etti.

Başkentte 20 yıldır şifalı bitkisel ürünler satan Numan Aktaş da mevsim geçişlerinde hastalanmamak için ıhlamurun mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Aktaş, ”Ihlamur vücut direncini artırıyor. Her gün mutlaka bir bardak ıhlamur tüketilmeli” dedi.

Aktaş, bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya ile kuşburnunu ve doğal antibiyotik olarak nitelediği propolisinin kullanılabileceğini belirtti.

Aktaş, kestane balı, zencefil, zerdeçal, havlıcan, ayva yaprağı, hatmin çiçeği ve ebe gümecinin de tüketilmesi önerisinde bulundu.

Aktaş, kadınların sadece zayıflamak ve güzellik için aktarlara gelmediğini belirtti. Aktaş, ”Kadınlar en çok iç hastalıkları ve kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek ürünleri satın almak için bize geliyor” dedi.

Aktaş, kadınlara, bu hastalıkların tedavisinde yardımcı olabilecek civan perçemi, aslan pençesi, çuha çiçeği, hatmin çiçeği ve bitki çayları önerdiklerini belirtti.

Erkeklerin ise daha çok saç dökülmesinin önüne geçmek için aktarlara başvurduklarını ifade eden Aktaş, erkeklere de saç dökülmesini engelleyici saç bakım yağları tavsiye ettiklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder